lažno predstavljanje

Oglasio se neurokirurg Paladino: Prikazuju me kao kardiologa, sve sam prijavio policiji

07.08.2023 u 17:36

Bionic
Reading

Nakon što su iz Hrvatske liječničke komore upozorili u ponedjeljak na zloupotrebu imena njihovog člana, Josipa Paladina u oglasu za pripravak koji 'čisti krvne žile', oglasio se i sam neurokirurg

"Profesor Paladino, kao niti mnogi drugi liječnici prije njega, nije dao dozvolu za korištenje njegovog imena i fotografije za ovo oglašavanje", ističu iz HLK reagirajući na reklame za proizvod koji navodno “čisti krvne žile”.

Ističu da su pojave lažnih i netočnih oglasa o takozvanim ljekovitim proizvodima, pripravcima i metodama učestale. Posljednji u nizu takvih oglasa je i onaj u kojem je Paladinu ukraden identitet, odnosno navode da se njegova fotografija i ime koristi bez da je dao dozvolu za to.

Neurokirurg Paladina dao je izjavu za RTL. "Lažno me se predstavlja kao kardiologa. Ja sam neurokirurg. Prvo se govorilo o nekakvom uklanjanju masnoće, pa čišćenju krvnih žila s vokabularom koji je sasvim jasno da se radi o nekakvom nazovi lijeku i da se radi o nekakvim nerealnim, nekorektnim i lažnim reklamama", rekao je neurokirurg Paladino.

Dodao je da je cijelu stvar prijavio policiji.

U nedjelju je i Ministarstvo zdravstva oštro osudilo lažni oglas i krađu identiteta jednog od najuglednijih hrvatskih neurokirurga. Najavili su da će “pokrenuti aktivnosti” prema nadležnim ministarstvima.

Upozorili su i građane na opasnosti kupovine lijekova preko oglasnika, interneta ili elektroničke pošte te preporučili nabavu lijekova isključivo na ovlaštenim prodajnim mjestima - u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.