nema ništa sporno

Oglasili se suci koje je netko Mamićev ulovio kako ispijaju kavu s tužiteljem: To su naši kolege. Ne znam u čemu je problem, neka piše što hoće

08.09.2021 u 14:56

Bionic
Reading

'Mogao me je i dan ranije snimiti kako se rukujem s njegovim braniteljem. To su naši kolege, a kako trenutno ne sudim u nijednom postupku u kojem je gospodin Mišković tužitelj, ne znam u čemu je problem', kazao je sudac Miroslav Jukić nakon što je Zdravko Mamić objavio fotografiju na kojoj suci piju kavu s tužiteljem na njegovom slučaju Svenom Miškovićem

'Mogao me je i dan ranije snimiti kako se rukujem s njegovim braniteljem. To su naši kolege, a kako trenutno ne sudim u nijednom postupku u kojem je gospodin Mišković tužitelj, ne znam u čemu je problem. Tu nema nikakvog kršenja, pa ni etičkog kodeksa. Mogao bih svašta komentirati na njegove objave, ali neću. . Tko želi znati, zna da je sve to u funkciji toga se prikaže kako postupak protiv njega nije bio fer. Nemam Facebook i ne pratim njegove objave, a ako misli da je u pravu, neka dođe ovdje, pa da se suočimo pred neovisnim sudom. No, znam da on neće doći kada ne priznaje Hrvatsku. Poslužit ću se starom izrekom: Psi laju, karavane prolaze!' rekao je sudac Miroslav Jukić Jutarnjem listu.

Sudac Miroslav Rožac kazao je kako je fotografija objavljena na Mamićevom Facebook profilu smiješna. 

'To što je objavljeno je smiješno. Mi s tužiteljima i odvjetnicima, u skladu s kodeksom ponašanja, ne idemo pod pauzama, kao ni prije ili poslije rasprava, na kavu ako smo na istom predmetu i toga se držimo. Ako nismo u istom predmetu, imamo pravo sjesti na kavu i s tužiteljima i s braniteljima. Tužitelj Mišković je sjeo s nama kratko, popio kavu i nakon toga otišao. Kolega Mišković trenutno nije tužitelj u nijednom predmetu u kojem sudimo kolega Jukić i ja', rekao je Rožac.

Podsjetimo, Mamić je danas uz objavu fotografije sudaca na kavi s tužiteljem Miškovićem, napisao: 'Mjesto radnje gornjih fotografija nisu moje noćne more, nego kafić San Francisco u Osijeku, vrijeme radnje jučer u 11 sati i 15 minuta. Na fotografijama se u ugodnom srkanju kavice nalaze neovlašteni tužitelj u mom progonu gospodin Mišković, a za stolom su u dobrom društvu članovi sudskih vijeća koja su oformljena kako bi me osudila – sudac Miroslav Rožac i Miroslav Jukić', piše Mamić na Facebooku.

'Slika suprotstavljenih strana neovisnog sudstva kako se časte, dogovaraju i druškaju sigurno će biti dio stalnog postava Međunarodnog suda pravde! Donošenje presuda po kafanama Jukiću je očito odavno na meniju jer je u Kafiću Matis prijetio predsjedniku vijeća Krušlinu da mora presuditi Zorana i mene ili će ga spremiti u zatvor!

U zatvor sam korumpiranog Krušlina spremio ja, ali mi je već tada bilo jasno da moje suđenje ne vodi predsjednik vijeća Krušlin, koji je nota bene u mom predmetu dao izdvojeno mišljenje i bio protiv moje presude. Koliko cijela „neovisna infrastruktura“ zaudara i smrdi od glave govori i činjenica da na traženje odvjetnika Vrhovni sud nije dozvolio da se otvori omotnica s izdvojenim mišljenjem i pročita naglas.

U 21. stoljeću u neovisnom i pravednom sudu, pošalju me na sud krivosudaca koji se dogovaraju s tužiteljstvom i još kriju kakve su odluke donijeli. Pa toga nije bilo ni srednjem vijeku. Čak su i tada su krvnici imali obraza stati iza svojih odluka i pročitati ih na trgu. Već tada bilo mi je jasno da su suci Rožac i Jukić, osim što imaju važnu ulogu platitelja računa za kavu i kiselu tužitelja u bircevima, tu da izvršavaju naloge. Viđao sam ih, o čemu sam govorio na press konferencijama, kako redovito izlaze s tužiteljima iz svojih kancelarija, pogotovo dok sam sam ispijao kave u sudskom kafiću, kao izopćenik, a oni se družili i grohotom smijali. Jednom sam ih prilikom prije nastavka rasprave kad su se vraćali iz kafića upitao i spavaju li zajedno?

Meni je odavno bilo jasno s kime spavaju i zašto sam morao biti presuđen u montiranom procesu, a to ću i otkriti. Zbog navedenog gledamo pravosudni rat do istrebljenja kako bi se sačuvala pozicija Predsjednika vrhovnog suda u rukama krivosuđa', napisao je Mamić koji se nakon osuđujuće presude za izvlačenje novca iz Dinama nalazi u BiH.

sve osim nogometa