VANPARLAMENTARNA STRANKA

Odvjetnik Gajski kandidat za predsjednika HSLS-a

19.01.2012 u 14:44

Bionic
Reading

Odvjetnik Mladen Gajski i predsjednik ogranka HSLS-a Gornji grad (Grad Zagreb) najavio je kandidaturu za mjesto prvog čovjeka HSLS-a

Hoće li uspjeti u svojim nakanama odlučit će Sabor HSLS-a najavljen za 18. veljače.

Kosor pozdravlja kandidaturu

'Gospodin Gajski je najavio kandidaturu za mjesto predsjednika HSLS-a. Mislim da je dobro što ćemo imati više kandidata, a delegati će na izbornom saboru 18. veljače tajnim glasovanjem odlučiti o vodstvu stranke', izjavio je Darinko Kosor.

Kao razloge za kandidaturu Gajski navodi težak poraz HSLS-a na parlamentarnim izborima, ali i činjenicu da je aktualni predsjednik stranke Darinko Kosor podijelio otkaze ljudima iz 'hladnog pogona' stranke.

'Svjedoci smo činjenice da je Predsjedništvo HSLS-a, na čelu s predsjednikom Kosorom, povuklo težak potez otpuštanjem svih zaposlenika u Direkciji, a samim time i otkaz ugovora o radu i samom predsjedniku HSLS-a, g. Kosoru', navodi, uz ostalo, Gajski u svome pismu 'poštovanim liberalkama i liberalima'.

'Ne trebam ni naglašavati', navodi se dalje u priopćenju Mladena Gajskog, da je upravo Direkcija 'hladni pogon' i motor stranke. Navedene činjenice su, slijedom događaja, dovele i do odluke predsjednika HSLS-a o otkazivanju ugovora o zakupu poslovnih prostorija gradske organizacije HSLS-a, u Gajevoj ulici, unatoč činjenici da mnogi ogranci Grada Zagreba ne raspolažu prostorom za održavanje svojih neophodnih aktivnosti.

Gajski, među ostalim, kao razlog svoje kandidature navodi i netransparentno raspuštanje HSLS-ova Gradskog vijeća.