slovenci odlučili

Odvjetnica Mirele Čavajde: Današnji nalaz je znatno teži nego prijašnji

10.05.2022 u 18:30

Bionic
Reading

Vanja Jurić, odvjetnica Mirele Čavajde, u Dnevniku N1 televizije komentirala je cijeli slučaj. 'Njoj svaka ta odluka nanosi veliku bol, posebno jer sve odluke iz Slovenije izgleda stižu prije nego iz Hrvatske čija je građanka', rekla je Jurić

Slovenska komisija odobrila je prekid trudnoće Mireli Čavajdi. Slovenija je odluku donijela kroz desetak dana, a u Hrvatskoj to traje treći tjedan, pojasnila je odvjetnica za N1.

Mirela Čavajda u utorak popodne obavila je pregled u KBC-u Zagreb.

“Mislim da je upravo prije par sekundi stigao nalaz koji je danas rađen. Nalaz je, prema onom što sam kratko uspjela vidjeti, značajno teži nego prijašnji”, rekla je Jurić.

Ministar zdravstva Vili Beroš traži hitne rezultate inspekcija. Danas je poručio da 'kao čovjek, liječnik i roditelj' duboko suosjeća s Mirelom Čavajdom u ovom za nju iznimno teškom životnom razdoblju.

  • +8
Mirela Čavajda Izvor: Cropix / Autor: Neja Markicevic / CROPIX

U slučaju sumnje na neodgovarajuće postupanje, kaže ministar, čini se sve kako bi ono bilo detektirano, kako bi ga sankcionirali i u najvećoj mogućoj mjeri prevenirali.

"I u aktualnom slučaju pacijentice, očekujem od zdravstvene inspekcije da žurno utvrdi činjenično stanje, a od struke da odredi daljnje postupanje", poručio je Beroš.

'Sve one koji emotivno proživljavaju ovu delikatnu situaciju podržavam u iskazivanju empatije, no apeliram da to čine na konstruktivan i dostojanstven način u što je moguće mirnijoj atmosferi', zaključio je u današnjem priopćenju Beroš.

Beroš: Moguće je neurokirurško liječenje Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/Pixsell

To je komentirala odvjetnica Jurić.

“Mogu samo pretpostaviti da bi se morale utvrditi povrede zakona od strane najmanje nekoliko bolnica koje su donosile odluke u ovom slučaju. Nadam se da će inspekcija razgovarati s Mirelom Čavajdom koja je bila žrtva cijelog tog postupanja i da će uzeti u obzir i njenu izjavu te da će nas izvijestiti o nalazima inspekcije”, rekla je odvjetnica Jurić.

Kaže da se inzistira na ostvarivanju zakonskih prava. “Kad već govorimo o tome da ministar Beroš poziva na empatiju i da se poštuju njena prava privatnosti, mislim da je o tome trebao voditi računa prošli petak kad je njene osobne podatke, koji su pri tome bili netočni, sam iznosio na press konferenciji.”

Što je još rekla odvjetnica Mirele Čavajde za N1 možete vidjeti ovdje.