IZBORNE LISTE

Odustao i Goran Pauk, vraća li se Josipa Rimac?

10.08.2016 u 14:35

Bionic
Reading

Iako je šibensko-kninski HDZ tamošnjeg HDZ-ovog župana Gorana Pauka još prošli tjedan predložio kao jednog od kandidata na listi za izbore u 9. izbornoj jedinici, on je danas od kandidature odustao. Želi se posvetiti radu u županiji, piše portal Šibenik.in

'Zahvaljujem se ovom prigodom svim članovima županijskog odbora HDZ-a koji su mi dali svoj glas i uvrstili me među osam kandidata za listu, ali moje opredjeljenje je Šibensko-kninska županija i funkcija župana koju obnašam u drugom mandatu kao direktno izabrana osoba na izborima. Smatram da mi je time dano povjerenje građana koje ne smijem iznevjeriti pa čak ni prihvaćanjem tako časne funkcije kao što je saborski zastupnik', napisao je Pauk i objasnio da se tako ponašao u dva prethodna saziva Sabora kada je mjesto izabranog saborskog zastupnika podredio interesima Županije i nastavio mandat župana.

'S obzirom na to da se na sljedećim lokalnim izborima namjeravam ponovno kandidirati i natjecati za mjesto župana, smatram da ne trebam zauzimati mjesto na listi i treći put i u Sabor slati zamjenu, već otvoriti prostor i ostaviti mjesto za druge kandidate s područja naše županije. Uz to, predsjednik sam Hrvatske zajednice županija pred kojom je i dalje veliki zadatak dokazivanja opravdanosti ovakvog županijskog ustroja RH i provođenja reformi u korist lokalne i regionalne samouprave. Naravno, o mojem stavu i namjerama sam prethodno izvijestio predsjednika Plenkovića koji je iste uvažio i prihvatio', priopćio je, a prenosi portal Šibenik.in, šibensko-kninski župan Goran Pauk.

Podsjetimo, njegovu kandidaturu u 9. izbornoj jedinici tajnim je glasovanjem potvrdio HDZ Šibensko-kninske županije zajedno s još sedam kandidata predloženih središnjici, a oni će konkurirati za ukupno četiri mjesta koja u devetoj izbornoj jedinici pripadaju HDZ-u Šibensko-kninske županije.

Tko će zamijeniti Pauka na listi, trebalo bi biti poznato možda već sutra, a moguć je i povratak 'otpisane' Josipe Rimac.

'Sve je moguće pa i to da se Josipa Rimac, nakon odustajanja Gorana Pauka, nađe među kandidatima za stranačku izbornu listu. Konačnu listu kandidata utvrđujemo u dogovoru s vrhom stranke i sve će biti poznato za koji dan', kazao je za Jutarnji listNediljko Dujić, predsjednik šibensko-kninskog HDZ-a.