OGLASILA SE MAĐARSKA POLICIJA

Određena istraga protiv Čačića

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske narodne stranke Radimir Čačić obratio se javnosti još jednim priopćenjem vezanim uz prometnu nesreću koju je uzrokovao prije nekoliko dana, a u kojoj je smrtno stradala jedna osoba

'Zbog prirode moga posla razumljiv mi je velik interes medija za detalje prometne nesreće o kojoj sam jučer uputio obavijest i ne bih želio da se stvori dojam kako izbjegavam komunikaciju s javnošću', poručio je Čačić u priopćenju.

'Međutim, kako je ova nesreća prvenstveno moja osobna tragedija koja me jako potresla i s kojom se sam moram nositi, molim vas za razumijevanje. U kontaktu sam i sudjelujem u svim proceduralnim radnjama u Mađarskoj', stoji u Čačićevom priopćenju.

Mađarska policija o detaljima nesreće

Prometna nesreća u kojoj je sudjelovao Čačić dogodila se, inače, kod naselja Savoly u zupaniji Somogy, četerdesetak kilometara od hrvatske granice u Goričanu. Prema priopćenju mađarske policije, Čačić tijekom vožnje brzinu nije prilagodio okolnostima vidljivosti, zbog čega je kasno primijetio vozilo ispred njega, koje se kretalo istim pravcem, te se sudario sa zadnjim dijelom tog auta.

Čačića se odmah osumnjičilo da je izazavao nesreću zbog čega je Županijska policija Somogy odredila istragu. Na prijedlog dežurnog tužitelja sud je Čačiću odredio da u polog stavi garanciju, nakon čega mu je dopušteno da napusti Mađarsku.

Pošto je jedan od ozlijeđenih u nesreću 9. siječnja preminuo u bolnici Čačićevo kriminalno djelo preimenovano je u 'počinjenje prometne nesreće s nemarnošću te smrću drugoga', stoji u priopćenju kojeg potpisuje glasnogovornica Državne policijske uprave.

Fotografija Čačićeve nesreće u Mađarskoj