NEDOLAZAK SVJEDOKA

Odgođeno suđenje Slavici

03.04.2012 u 14:28

Bionic
Reading

Na Županijskom sudu u Zadru zbog nedolaska svjedoka odgođeno je suđenje bivšem šibenskom vatrogasnom zapovjedniku Draženu Slavici, optuženom za propuste u organizaciji gašenja požara na Kornatu i akciji spašavanja stradalih vatrogasaca u kolovozu 2007. godine.

Trebala su svjedočiti trojica časnika Hrvatske vojske. Svoj izostanak časnici su na vrijeme opravdali predsjedniku Sudskog vijeća Borisu Babiću koji je suđenje odgodio za 8. svibnja.

I jučerašnje ročište na kojem je trebao svjedočiti bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić također nije održano jer se Mesić unaprijed ispričao, uz obrazloženje da je na službenom putu.

Bivši predsjednik Mesić trebao bi svjedočiti o sudjelovanju vojnih snaga u akciji spašavanja i traganja na otoku Kornatu.

Za svjedoka su ga predložile obitelji stradalih vatrogasaca, a zbog iskaza tadašnjeg načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Josipa Lucića i tadašnjeg ministra obrane Berislava Rončevića, koji su rekli da su naloge dobivali "odozgo", odnosno od političkog vrha.