NEDOVOLJNA POTPORA VLADE

Odgođena gay parada u Podgorici

17.05.2011 u 14:58

Bionic
Reading

Prva Parada ponosa, koja je bila najavljena za 31. svibnja u Podgorici, odgođena je jer državni organi nisu pokazali ozbiljnost i profesionalnost u organizaciji tog događaja, javlja Mondo

Kako piše  Mondo, prva Parada ponosa, koja je bila najavljena za 31. svibnja u Podgorici, odgođena je jer državni organi nisu pokazali ozbiljnost i profesionalnost u organizaciji tog događaja. U vladi tvrde da su bili spremni pružiti logističku podršku.

Oni su naveli da su dva mjeseca inzistirali da na čelu tog odbora bude jedan od potpredsjednika vlade ili ministara u vladi koji bi se nakon šetnje obratio sudionicima Parade.

Ocijenjeno je da je vlada toj manifestaciji dala samo deklarativnu podršku, bez konkretnih aktivnosti.

'Oni bi deklarativno sve podržali, ali kada treba nešto konkretno uraditi, posebno svojim prisustvom, onda tu nastaje problem', rečeno je na konferenciji za novinare koja je održana na Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije.

Crnogorski ministar za prava manjinskih zajednica Ferhat Dinoša rekao je danas da je vlada Crne Gore bila spremna podržati održavanje parade pripadnika LGBT populacije u Podgorici, koja je bila zakazana za 31. svibnja.

'Vlada je bila spremna pružiti svu logistiku za Paradu', rekao je Dinoša za podgorički radio Antena M.

Dinoša je naveo da će crnogorska vlada nastaviti sa stvaranjem ambijenta tolerancije prema pripadnicima LGBT populacije.