izbili požari

Odesa i dalje meta ruskog bombardiranja: Tijekom noći ranjeno troje ljudi

14.08.2023 u 11:40

Bionic
Reading

Ukrajina je u ponedjeljak osudila ono što je nazvala provokativnim ruskim akcijama, dan nakon što je ruski ratni brod ispalio hice upozorenja na teretni brod u Crnom moru

"Ministarstvo vanjskih poslova Ukrajine oštro osuđuje provokativne akcije koje je Ruska Federacija izvela 13. kolovoza u Crnom moru u vezi s turskim brodom za suhi teret 'Sukru Okan' koji je bio na putu za luku Izmail", navodi se u priopćenju ministarstva.

"Ruska mornarica grubo je prekršila Povelju UN-a, UN-ovu Konvenciju o pravu mora i druge norme međunarodnog prava. Ove radnje primjer su ruske namjerne politike ugrožavanja slobode plovidbe i sigurnosti komercijalnog brodarstva u Crnom moru."

Najmanje tri osobe ranjene su u dva vala napada ruskih bespilotnih letjelica i raketa tijekom noći na lučki grad Odesu, rekli su dužnosnici i vojska u ukrajinskoj regiji na Crnom moru rano u ponedjeljak. "Kao rezultat neprijateljskog napada u Odesi, izbilo je nekoliko požara zbog pada fragmenata rakete", rekao je guverner Oleh Kiper u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram. "Udarni val razbio je prozore na zgradama."

  • +7
Odesa je već danima meta ruskog bombardiranja Izvor: Profimedia / Autor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Zapovjedništvo ukrajinskih oružanih snaga na jugu priopćilo je da su njegove snage protuzračne obrane uništile svih 15 bespilotnih letjelica i osam projektila tipa Kalibr koje je Rusija lansirala na luku.

Dormitorij i supermarket oštećeni su padom krhotina projektila, objavilo je zapovjedništvo na društvenim mrežama. Odesa, najveća ukrajinska luka i pomorska baza, više je puta napadnuta projektilima i bespilotnim letjelicama nakon što se Rusija povukla iz sporazuma koji je dopuštao isporuke žita iz ukrajinskih luka u srpnju.