zločin u palovcu

Odbijena žalba; kreće ispitivanje svjedoka u slučaju tijela iz zamrzivača, prvi na listi su članovi obitelji

12.03.2019 u 10:16

Bionic
Reading

Žalba Smiljane Srnec, okrivljene da je 2000. ubila mlađu sestru Jasminu Dominić i sakrila njeno tijelo u zamrzivač, odbijena je te je tako istraga postala pravomoćna pa će uslijediti ispitivanje svjedoka

Srnec se žalila na rješenje o provođenju istrage osporavajući osnovanu sumnju da je počinila ubojstvo, a u žalbi se navodilo kako policija i tužiteljstvo nemaju dovoljno dokaza za podizanje optužnice. Sutkinja je zaključila, kako je objavio Jutarnji list, da dokazi za osnovanu sumnju ipak postoje, a hoće li oni biti dovoljni i za podizanje optužnice, ostaje vidjeti.

Sljedeći korak je ispitivanje svjedoka, a Jutarnji pretpostavlja da će među prvima biti pozvani članovi najbliže obitelji okrivljene, odnosno njezin suprug, majka, kći i zet te se ne zna hoće li oni odbiti svjedočiti, na što imaju pravo kao bliski srodnici.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu također je odbila i zahtjev obrane da se iz spisa kao nezakonite izdvoje službene zabilješke razgovora sa svjedocima. Iako one ne mogu biti upotrijebljene kao dokaz u postupku, sutkinja je odlučila da zabilješke ipak ostanu u spisu, a trebale bi biti izdvojene nakon eventualnog podizanja optužnice.

Smiljana Srnec Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Podsjetimo, Smiljana Srnec okrivljena je da je ubila svoju 23-godišnju sestru Jasminu Dominić tijekom ljeta 2000. tako što ju je više puta udarila tvrdim predmetom po glavi i nanijela joj višestruke prijelome kostiju u području glave. Sumnja se također da je nakon ubojstva sakrila sestrino tijelo u zamrzivaču obiteljske kuće, u kojem je ono pronađeno sredinom veljače, zbog čega je i uhićena 16. veljače. Na ispitivanju se branila šutnjom, a 20. veljače određen joj je 30-dnevni pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.