PREURANJENO PODNESENA

Odbačena optužnica protiv Luke Modrića zbog lažnog iskaza

02.10.2018 u 19:04

Bionic
Reading

Optužno vijeće Općinskog kaznenog suda u Zagrebu na sjednici održanoj prošlog petka odbacilo je optužnicu protiv Luke Modrića koja je protiv njega podnesena prije točno sedam mjeseci, a kojom ga se teretilo da je lažno svjedočio na suđenju bivšem čelniku NK Dinama Zdravku Mamiću u vezi izvlačenja novca iz tog kluba

Naime, u službenom odgovoru s tog suda potvrdili su za Večernji list da je optužnica protiv Modrića odbačena, no ne precizira se točno zbog čega. Ipak, iz neslužbenih izvora moglo se doznati da je ista optužnica odbačena kao preuranjena, što je nešto o čemu se u pravosudnim kuloarima nagađalo dulje vrijeme.

  • +9
Luka Modrić na sudu u Osijeku Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos

Primjerice, u pravosudnim krugovima već se ranije moglo čuti da se ta optužnica smatra preuranjenom, što je argument s kojim se i službeno išlo prema sudu u sklopu Modrićeve obrane. 

Konkretno, njegova obrana smatra da sudski proces protiv kapetana hrvatske nogometne reprezentacije ne može početi prije nego što sudski postupak koji se vodi protiv Zdravka Mamića bude pravomoćno okončan.