SLAB ODAZIV

Od 519 upisane djece, u Dječji vrtić Siget došlo je njih 28

11.05.2020 u 10:52

Bionic
Reading

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak najavila je kako očekuje da će se oko 4500 učenika u ponedjeljak vratiti u škole, a očekuje i tri puta više 'povratnika' u vrtiće. U dječji vrtić u zagrebačkom Sigetu vratilo se manje od deset posto djece

Ravnateljica Dječjeg vrtića Siget Jasna Peklić potvrdila je za N1 televiziju kako se od 519 upisane djece u vrtić u ponedjeljak vratilo tek njih 28. Iako su očekivali više djece, kaže kako je zadovoljna jer će se sada lakše provoditi upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o broju osoba u jednoj prostoriji i držanju razmaka, kao i ostale epidemiološke mjere.

Peklić je izvijestila kako su djeca podijeljena u šest odgojnih skupina u dva objekta te da se u svakoj skupini za djecu brinu po dvije odgojiteljice u dvije smjene. Kazala je i da nije bilo pritisaka da se odgovara roditelje od dovođenja djece u vrtić, ali je i dodala da su neki roditelji odgodili povratak djece kada su doznali kako će se raditi.

'Kad smo objasnili roditeljima organizaciju rada, rekli su da bi pričekali. Nitko nam nije rekao da odgovaramo roditelje, dobili smo samo upute da moramo dobro upoznati roditelje s organizacijom tako da sami odluče', izjavila je Peklić za N1 i dodala kako su djecu u vrtić dovezli roditelji koji nemaju kamo s njima jer moraju početi raditi na svojim poslovima. Također je rekla i da bi sama pustila svoje dijete u vrtić, ali je naglasila kako ona nije prosječan roditelj i da zna kako je sve organizirano te da smatra kako nema nikakve opasnosti.