TRAGEDIJA U RIJECI

Od trovanja ugljikovim monoksidom preminula žena, muškarac u teškom stanju

10.12.2023 u 19:40

Bionic
Reading

U Rijeci je preminula 58-godišnja žena, a 60-godišnji muškarac u životnoj je opasnosti nakon što su se otrovali ugljikovim monoksidom. Policija ih je u stanu, u kojem su se grijali na plinsku peć, pronašla bez svijesti. Vatrogasci su pri ulasku u stan izmjerili visoku koncentraciju ugljikova monoksida.

Za bračni par koji radi u Italliji i povremeno dolazi u svoju kuću u Drenovi u Rijeci ovaj je vikend bio koban. Zbog trovanja ugljikovim monoksidom žena je preminula, a muškarac je kritično. Presudila im je prijenosna plinska peć koju su posudili od prijatelja.

- Koliko ja znam grijalica je bila donesena privremeno, oni su tu samo jučer i danas trebali biti jer rade i žive u Italiji i nekako su odnekud dobavili tu grijalicu. I to je bila grijalica koja je prenosiva, znači nema svoj dimnjak. To je bila jedna vrlo riskantna grijalica. Ljudi su to upotrijebili i sad je gotovo, ispričao je Ivica Suman, rođak i susjed preminule žene.

Prvi susjedi, odijeljeni tek zidom iste kuće, posumnjali su da nešto nije u redu i provalili. Našli su ih bez svijesti i pozvali hitnu pomoć.

Unatoč pruženoj medicinskoj pomoći 58-godišnjakinja je umrla, a 60-godišnji muškarac na liječenju je u Kliničkom bolničkom centru Rijeka.

- Tamo su već bili djelatnici hitne pomoći i vatrogasci i unatoč pruženoj medicinskoj pomoći za 58-godišnjakinju nije bilo spasa, izjavila je Svemirka Miočić, glasnogovornica PU primorsko-goranske.

Hoće li muškarac preživjeti još se ne zna.

Moguće je da je plinska peć bila neispravna, a sve okolnosti utvrdit će se policijskom istragom. Policija ujedno građane poziva na oprez i redovito održavanje svih peći, uređaja za grijanje, dimnjaka i instalacija.

- Koristim ovu priliku i pozivam još jednom građane na veliki oprez u sezoni grijanja, na redovito održavanje i servisiranje svih peći, uređaja, dimnjaka i instalacija za grijanje, kako se ne bi ponovio ovako tragičan događaj, upozorila je Svemirka Miočić, glasnogovornica PU primorsko-goranske.