NEVJEROJATNO SULUDO

Od Osijeka do osječkog aerodroma preko Vukovara!

29.04.2014 u 10:14

Bionic
Reading

Zračna luka Osijek od jučerašnjeg podneva je, umjesto dosadašnjih 15-ak kilometara, od središta Osijeka udaljena čak 65 kilometara, a umjesto dosadašnjih 18 minuta, do Zračne luke automobilom se vozi više od sat vremena. Sve se to događa baš sada kada imaju letove svakog dana te kada je Zračna luka 'živa' i puna putnika, izvještava Glas Slavonije o suludoj novonastaloj situaciji

Razlog je izvanredno održavanje državne ceste DC-2 Osijek - Klisa između nadvožnjaka Nemetin i skretanja prema Zračnoj luci koje će potrajati do kraja kolovoza! Prema savjetima i privremenoj signalizaciji Hrvatskih cesta, vozače iz Osijeka na putu prema Vukovaru ili Zračnoj luci usmjerava se na rutu dugu 65 kilometara preko Sarvaša, Bijelog Brda, Dalja, Vukovara, Trpinje i Klise. Ovakav krug Slavonijom potreban za dolazak do Zračne luke velik je udarac u trenucima kada je zračni promet napokon došao u Osijek i letovi su svakodnevica, a putnika je sve više, podsjeća Glas Slavonije.

U Zračnoj luci Osijek razočarani su (i nesretni) odabranim terminom za početak te najavljenim vremenom trajanja radova, ali i problemima koje donose radovi i privremena prometna regulacija.

Zašto Hrvatske ceste ne spominju kraću varijantu?

Iako u Hrvatskim cestama preporučuju spomenuti obilazak preko Sarvaša, Bijelog Brda, Dalja i Vukovara, za dolazak do Zračne luke postoji i dvostruko kraća ruta preko Tenje, Ćelija, Bobote i Klise. Riječ je o cesti na kojoj praktički nema prometa, a prema mjerenjima Glasa Slavonije, put ovom dionicom dug je 32 kilometra, umjesto 65 kilometara preko Vukovara. Umjesto kruga širom regijom, koji podrazumijeva čak i napuštanje Osječko-baranjske županije, do Zračne luke ovim se putem dolazi za 30-ak minuta uz poštivanje prometnih propisa i ograničenja maksimalne brzine.