ROMI U NEVJERICI

Ocu blizanki prijeti do 12 godina zatvora

25.03.2009 u 10:37

Bionic
Reading

Kako ne bi bili sretni. To su mi prvi unuci. Živi su i zdravi, zdrava je i moja snaha i mojoj sreći nema kraja, prve su riječi Agona Hrustića čija je 14-godišnja snaha R.A. rodila dvije djevojčice. Najmlađa majka blizanaca u Hrvatskoj dolazi sa zagrebačkog Žitnjaka gdje već dvije godine živi sa 16-godišnjim D.H. koji je otac blizanki

ZAGREB - Dok obje obitelji romskog podrijetla slave rođenje unučica, 16-godišnji otac u pratnji majke pozvan je na razgovor u PU zagrebačku budući da je riječ o kaznenom djelu spolnog odnošaja sa djetetom. 'Kriminalistička obrada je u tijeku', bio je jedini službeni odgovor iz PU zagrebačke gdje će čitav slučaj i njegovi detalji biti ispitani, piše Jutarnji list.

Agon Hrustić

Maloljetni otac mogao bi dobiti kaznenu prijavu, a propisana kazne iznosi od tri do 12 godina zatvora. Međutim, Hrustićevi vjeruju kako neće biti nikakvih problema ni sankcija.

'Kod nas Roma ovo je normalno. Mi se rano ženimo, brzo dobivamo djecu pa ne znam zašto bi moj sin dobio neku kaznu', kaže Hrustić čiji je sin 14-godišnju snahu upoznao prije tri godine. Godinu dana su, kaže ponosni djed, aškali, a onda su se odlučili oženiti.

Nakon što su dobili blagoslov obitelji, Agon je zajedno sa svojim sinom išao u prošnju kod mladenke u Bosnu.

Kaže kako su njezini roditelji bili jako zadovoljni odabirom svoje kćerke te su pristali na brak.

Mladi roditelji ne idu u školu, zbog čega 14-godišnja majka neće moći realizirati niti jedno rodiljno pravo poput financijske pomoći od grada, pomoći za opremanje djeteta i porodiljne naknade.

'Blizankama ćemo sve dati. Nemamo puno, ali im ništa neće faliti', kažu Hrustićevi.