ODGODA ZBOG BOLESTI

Očitovanje o izmijenjenoj optužnici za Fimi mediju u utorak

10.02.2014 u 15:26

Bionic
Reading

Zbog bolesti članice sudskog vijeća odgođeno je suđenje u slučaju Fimi media pa će se bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader te ostali optuženi sutra očitovati o izmijenjenoj optužnici u najvećoj korupcijskoj aferi u hrvatskoj politici.

U skladu s dopunjenim financijskim vještačenjima, Uskok je krajem siječnja izmijenio optužnicu u slučaju Fimi media pa je, među ostalim, iznos koji je HDZ navodno nezakonito spremio u stranački 'crni fond' umanjen za oko 1,35 milijuna kuna.

Prvom optužnicom podignutoj u prosincu 2011. tadašnju stranku na vlasti teretilo se za štetu od oko 31,6 milijuna kuna, dok je izmjenom optužnice taj iznos umanjen na 30,25 milijuna kuna.

Optužbe za punjenje HDZ-ovog 'crnog fonda' priznali su bivši šef Carine i HDZ-ov rizničar Mladen Barišić, vlasnica agencije Nevenka Jurak i bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević. Uz Sanadera, jedino njegov bivši glasnogovornik Ratko Maček poriče krivnju, dok se HDZ brani tvrdnjama da regularna stranačka tijela nisu znala ništa o navodnim nezakonitostima.