PERES PAPI

'Očekujem Vas u Jeruzalemu'

30.04.2013 u 15:14

Bionic
Reading

Izraelski predsjednik Shimon Peres u utorak je na prvom susretu s novim čelnikom Katoličke crkve u posjet Izraelu pozvao papu Franju, koji je nedavno uputio apel za mir na Bliskom istoku

'Očekujem Vas u Jeruzalemu, ne samo ja nego i cijeli Izrael', rekao je Peres Papi u nazočnosti novinara nakon 30-minutnog privatnog razgovora u vatikanskoj apostolskoj palači.

Franjo, bivši argentinski kardinal Jorge Bergoglio, na Uskrs je pozvao na mir između Izraelaca i Palestinaca. I dva neposredna Franjina prethodnika, Benedikt XVI. i Ivan Pavao II., posjetili su Svetu zemlju uključujući i palestinske teritorije 2000. i 2009. godine.

Peres je od Franje zatražio da 'moli za sve nas' i rekao Papi da će moliti za njega u srijedu kada će posjetiti grob svetog Franje u Assisiju po kojem je Bergoglio uzeo ime kao Papa.

Franjo će u srpnju putovati u Rio de Janeiro na okupljanje mladih iz cijelog svijeta povodom katoličkog Svjetskog dana mladih. Očekuje se da svoju rodnu Argentinu posjeti početkom 2014. godine.