Krstulović Opara:

'Očekujem dobru suradnju s Jurom Šundovom'

  • Autor: L. F./Hina
  • Zadnja izmjena 17.07.2017 17:19
  • Objavljeno 17.07.2017 u 17:19
Andro Krstulović Opara

Andro Krstulović Opara

Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotić

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara (HDZ) izjavio je da očekuje dobru suradnju s novoizabranim predsjednikom Gradskoga vijeća Jurom Šundovom (HGS), te da je nužno što je prije moguće izglasati gradski proračun za 2017. kako bi se odblokiralo funkcioniranje grada

"Očekujem da ćemo s gospodinom Šundovom i sa svim tijelima Gradskog vijeća dobro surađivati," izjavio je Krstulović Opara novinarima komentirajući današnje konstruiranje Gradskoga vijeća i izbor Jure Šundova za predsjednika toga vijeća.

Po njegovim riječima, situacija u Splitu bit će lakša nakon konstituiranja Gradskoga vijeća jer će se moći izglasati gradski proračun za ovu godinu. Jer, kako se rekao, grad više ne može biti blokiran, te istaknuo da u budućem radu neće biti miješanja ovlasti gradonačelnika i Gradskoga vijeća.

Na pitanje kako komentira da vijećnik Tonči Blažević iz HSLS, koji je član splitske predizborne koalicije HDZ/HSL/HSS, na konstituirajućoj sjednici Gradskoga vijeća nije glasao za Juru Šundova (HGS), odnosno da je Blažević napustio sjednicu tijekom glasovanja, Krstulović Opara odgovorio je kako to ne bi komentirao.

"Gradski vijećnici imaju odgovornost prema svojim biračima i svojim strankama. Mene zanima isključivo Gradsko vijeće koje će moje prijedloge i projekte podržavati, a kako će tko glasati u konačnici nije mi toliko interesantno," dodao je.

Na novinarsko pitanje je li "mogao sanjati da će HDZ i HGS sastaviti koalicijsku vlast u Splitu nakon što su se on i predsjednik HGS-a Željko Kerum u nedavnoj predizbornoj promidžbi za splitskog gradonačelnika, međusobno teško optuživali", Krstulović Opara odgovorio je kako "on ne sanja".

"Ja sam političar odgovoran prema svojim biračima. Ne sanjam, odnosno sanjam lijepe stvari, ali se ne bavim snovima i ne vodim politiku putem snova", rekao je Krstulović Opara. Pri tomu je podsjetio kako za funkcioniranje grada treba većina od 18 vijećnika, od ukupno njih 35, te da je Kerum jedan do tih 35 vijećnika koji nije presudan.

"Budite uvjereni kako će moj budući posao biti takav da će puno veći broj od potrebnih 18 podržavati ono što mi želimo," rekao je Krstulović Opara. Za nedavni susret sa Željkom Kerumom, rekao je kako je to bio "kurtoazni pozdrav" ali da nisu razgovarali.

Na novinarsko pitanje hoće li podržati Kerumov prijedlog da Jure Bučević bude ravnatelj Opere splitskog HNK-a, Krstulović Opara odgovorio je da intendant splitskoga HNK bira svoje suradnike. Dodao je kako HNK ima intendanta, koji dobiva mandat od Gradskoga vijeća na prijedlog gradonačelnika, a intendant bira svoje suradnike.

Splitski gradonačelnik rekao je da nije sudjelovao u pregovorima o sklapanju koalicije splitskoga HDZ-a i HGS-a, ali da je u taj sporazum, koji je potpisan u ponedjeljak ujutro, integrirano sve što je on tražio radi dobrog funkcioniranja Splita. Na pitanje je li tim koalicijskim sporazumom Kerum dobio svoje resore u splitskoj gradskoj upravi, Krstulović Opara je odgovorio kako "o nikakvim resorima nije bilo riječi."

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!