gradonačelnik splita

Krstulović Opara: S Kerumom nemam namjeru surađivati u Gradskom vijeću

07.06.2017 u 15:31

Bionic
Reading

HDZ-ovac Andro Krstulović Opara, koji je pobijedio na izborima za splitskog gradonačelnika, u srijedu je izjavio kako je ne samo on, veći i cijeli Split očekivao da će Županijsko izborno povjerenstvo obiti sve prigovore njegova protukandidata Željka Keruma (HGS) na rezultate izbora, poručivši kako s Kerumom nema namjeru surađivati

Naime, Županijsko izborno povjerenstvo odbilo je Kerumove prigovore protiv odluke splitskog Gradskog izbornog povjerenstva o utvrđivanju rezultata izbora za splitskog gradonačelnika, a po kojoj je bilo sporno 110 glasačkih listića, no radi se o brojci koja ne bi utjecala na konačan rezultat izbora, s obzirom da je Andro Krstulović Opara imao 1089 glasova više od Keruma.

Krstulović Opara je u izjavi novinarima u Saboru zahvalio članovima svih biračkih odbora na svakom od 164 biračkih mjesta u gradu, 'koji su marljivo radili da bi zadržali demokratičnost izbora u Gradu Splitu'. 

Za sastavljanje nove većine u splitskom Gradskom vijeću Krstulović Opara je rekao kako će ona biti sklopljena sa svim ljudima koji žele sudjelovati i raditi za boljitak Splita.  

'Zbog loše politike koja je vođena u zadnja dva mandata Grad Split, drugi najveći grad u državi nema proračun. Mi moramo pod hitno donijeti proračun kako bismo deblokirali grad', poručio je novi splitski gradonačelnik.

Istaknuo je kako grad mora početi brinuti o svojim najnezaštićenijim građanima, onima koji ne dobivaju potpore koje zaslužuju i trebaju, najavivši da će uskoro i on kao gradonačelnik i u Gradskom vijeću početi s programom kojim je dobio izbore.

Upitan s kojim izabranim vijećnicima razgovara o većini u Vijeću, odgovorio je da sa SDP-om nije razgovarao, ali je s ljudima koji su izabrani s liste SDP-a uspostavio 'vrlo kvalitetne kontakte'.

'To nije ideološka ili stranačka borba, već borba za funkcioniranje grada koji je blokiran', poručio je Krstulović Opara.

Novinare je zanimalo i može li se očekivati suradnja s vijećnicima Kerumog HGS-a, na što im je odgovorio: 'Sa svima koji vole ovaj grad i koji znaju da grad ne može funkcionirati blokiran. Sa Željkom Kerumom nemam namjeru surađivati'.