vremenska prognoza

Očekuje nas topao jesenski dan uz malo sunca i kiše

28.09.2019 u 07:50

Bionic
Reading

Bit će djelomice, u Dalmaciji i pretežno sunčano, a uz promjenjivu naoblaku u zapadnim predjelima unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu mjestimice će pasti i malo kiše, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za subotu

Ujutro lokalno u unutrašnjosti uz maglu. Vjetar slab i umjeren, u gorju i jak jugozapadni, na Jadranu i jugo. Poslijepodne će u središnjim i istočnim krajevima vjetar okrenuti na sjeveroistočni i sjeverozapadni.

Najviša temperatura zraka uglavnom između 22 i 27 stupnjeva Celzijusovih.

Vremenska prognoza za subotu 28.09.2019. Izvor: Screenshot / Autor: dhmz.hr

U Gorskom kotaru zbog magle vidljivost je mjestimice smanjena, mokrih i skliskih kolnika od kiše ima u Gorskom kotaru i na širem riječkom području, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog izgradnje rotora u Svetoj Nedelji zatvoren je čvor Sveta Nedelja na autocesti A3 Bregana-Lipovac. Promet je sa čvora Sveta Nedelja presumjeren na čvor Bobovica, a iz smjera Zagreba na izlazni krak čvora Jankomir za Rakitje/Kerestinec.

Na Bajakovu kolona teretnih vozila duga dva kilometra.

Kolona teretnih vozila na autocesti A3 kraj graničnog prijelaza Bajakovo duga oko dva kilometra pa iz HAK-a vozače mole za strpljenje.

Na autocesti A7 GP Rupa-Diračje-Žuta Lokva zbog pregleda tunela od 220 sata do 6 sati ujutro.

Zbog radova redovnog održavanja od 22 sata do 5 sati ujutro bit će zatvorena državna cesta DC1 Brza cesta Solin – Klis Grlo. Zbog tehničkih poteškoća privremeno je promet prekinut preko graničnog prijelaza Bogovolja.

Zbog radova na GP Goričan tranzitni teretni promet preusmjerava se preko čvora Goričan i dalje obilaznim pravcem na stari GP Goričan (obilazni pravac: čvor Goričan-ŽC2026-DC3-stari GP Goričan), a radovi traju do 15. studenoga.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Trajekti i katamarani plove redovito.

  • +3
Jesen Izvor: EPA / Autor: ANATOLY MALTSEV