vremenska prognoza

Očekuje nas iznadprosječno toplo vrijeme, ali ako možete sunčajte se na balkonu

18.04.2020 u 07:37

Bionic
Reading

Pretežno, u unutrašnjosti i djelomice sunčano, te i dalje iznadprosječno toplo. Vjetar uglavnom slab, sredinom dana ponegdje umjeren, a u gorju i jak jugozapadni, na Jadranu i jugoistočni.

Najviša temperatura zraka od 23 do 27, na Jadranu i u gorju od 18 do 22 °C, stoji u prognozi DHMZ-a.

Vremenska prognoza 18.5.2020. za pet gradova Izvor: Screenshot / Autor: dhmz.hr

Vremenski uvjeti su povoljni za vožnju, a povremeni zastoji mogući su na dionicama gdje traju radovi te na lokacijama gdje policijski službenici kontroliraju ulaske u gradove.

Hrvatski autoklub (HAK) vozače moli za strpljenje i upozorava ih da trebaju prilagoditi brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb za sav promet zatvoreni su izlazi na čvorovima Oštrovica i Vrata iz smjera Zagreba prema Rijeci te državna cesta između Lučica i Kikovice (DC3) u smjeru Rijeke.

S obzirom na mnogobrojne upite vezane uz putovanje u susjedne države, HAK vozačima i putnicima savjetuje da se prije putovanja dobro informiraju na službenoj stranici Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu (https://koronavirus.hr) i stranici Stanja u prometu Hrvatskog autokluba (www.hak.hr), gdje će biti objavljene sve trenutne informacije vezane uz epidemiju koronavirusa kao i informacije vezane uz odvijanje prometa, te da odgode svoja putovanja.

Za sve upite vezane uz Sloveniju i BiH više informacija možete pronaći na stranicama Informativnih centara tih država (https://promet.si/ ili https://bihamk.ba/).

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

  • +6
Lijepo vrijeme Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

Prema Odluci Nacionalnog stožera o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, trajektnim linijama do daljnjega smiju putovati samo putnici s odgovarajućim propusnicama, a donesena je i Odluka o smanjenju broja putovanja na državnim trajektnim linijama te privremenom ukidanju pojedinih trajektnih linija.

Zabranjuje se održavanje svih linija, osim sljedećih brodskih linija: Mali Lošinj-Unije-Srakane Vele-Susak, Ilovik-Mrtvaška, Rava-Mala Rava-Veli Iž-Mali Iž-Zadar, Vrgada-Pakoštane-Biograd, Krapanj-Brodarica, Vodice-Prvić-Šepurine-Prvić Luka-Zlarin-Šibenik, Komiža-Biševo i Suđurađ-Lopud-Koločep-Dubrovnik.

Reduciran je broj putovanja na pojedinim lokalnim linijama.