BROJNA BESPLATNA DOGAĐANJA

Objavljen program za Dan Grada Zagreba

26.05.2024 u 13:14

Bionic
Reading

Dan Grada Zagreba, 31. svibnja, i ove godine obilježava se brojnim programima koje organiziraju Grad Zagreb, gradske ustanove i poduzeća. Bogat program pripremili su centri za kulturu u različitim zagrebačkim kvartovima, izvijestili su iz Grada

Centar za kulturu i film Augusta Cesarca u suradnji s Knjižnicom Kustošija predstavit će izložbu radova polaznika programa Otvoreni atelje - likovne radionice za treću životnu dob. Izložba se može razgledati od 27. svibnja do 10. lipnja.

Više programa organizirano je u Centru za kulturu i informacije Maksimir među kojima su projekcije kratkih plesnih filmova koje će se moći pogledati u razdoblju od 27. svibnja do 2. lipnja. U CKIM-u je organiziran i kviz na temu „Koliko poznajete Zagreb“, a moći će se pogledati i nastup polaznika CKIM-ove škole mjuzikala.

U Centru mladih Ribnjak organizirana je 1. smotra osnovnoškolskih bendova grada Zagreba. Narodno sveučilište Dubrava organiziralo je radionice za djecu te povijesne tribine na temu Zagreb kroz stoljeća. Također, u petak, 31. svibnja u 20 sati održat će se i koncert Ivane Starčević i Matije Antolića: Pjesme o Zagrebu i, naravno, o ljubavi.

Radionice i izložbe organizirane su i u Centru za kulturu na Peščenici gdje će se održati i izložba „Mali princ u Zagrebu“ koja će u Galeriji Događanja biti otvorena u ponedjeljak, 27. svibnja u 19 sati. U sklopu programa obilježavanja Dana Grada održat će se i edukativna radionica za građane o javnim prostorima.

Bogat program pripremili su i u Kulturnom centru Travno. Prvi u nizu bio je program nastao prema događanju „Obuci tradiciju”. U Galeriji Kulturnog centra Travno će 29. svibnja biti postavljena izložba likovnih radova učenika: Zagreb u slikama i srcu, a istoga dana  predviđen je i besplatan akustični koncert u Parku Travno.

Dvije izložbe i radionice za djecu na kojima će se izrađivati licitari održat će se 29. i 30. svibnja u Narodnom sveučilištu Sesvete. U petak, na sam Dan Grada održat će se i koncert - Barbara Suhodolčan Vrbički i ansambl C’est la vie!.

Centar za kulturu Trešnjevka organizira veliki koncert tamburaškog orkestra Gaj i njihovih gostiju a koji će se održati 31. svibnja s početkom u 20:00 sati.

Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad i ove godine je godine obilježio Dan grada Zagreba programom pod nazivom 'Volim Zagreb i u Susedgradu', a niz programa među kojima i dva koncerta – Novi val klasike i koncert Jazz Point Novi Zagreb: Lana Janjanin Quartet – održalo  se u Centru za kulturu Novi Zagreb.

Prigodni koncert održat će se 29. svibnja u 20 sati u Muzeju grada Zagreba. Na koncertu će nastupiti Akademski zbor, Tamburaški i Harmonikaški orkestar SKUD-a Ivan Goran Kovačić.

ZET će se uključiti u manifestaciju prigodnim vožnjama s tramvajem M24 koji dodatno ove godine obilježava punih 100 godina. Muzejska linija će na Dan Grada prometovati trasom Ljubljanica – Mihanovićeva – Glavni kolodvor – Ulica kneza Mislava - Trg žrtava fašizma – Ulica Franje Račkog – Trg bana J. Jelačića – Savska cesta – Ljubljanica, od 10:00 do 16:30 sati.

Niz aktivnosti je za 31. svibnja najavila i Turistička zajednica grada Zagreba. Od smjene straže Kravat pukovnije, preko Zagrebačkog vremeplova, nastupa folklornih ansambala pa sve do dječjih predstava i prigodnih razgleda grada na hrvatskom jeziku i drugih. U suradnji sa ZET-om i ove će se godine provesti projekt Glazbena kontrola, u sklopu kojeg će članovi orkestra zasvirati u zagrebačkim tramvajima. Detaljne informacije će biti dostupne na službenim stranicama Turističke zajednice.

Na sam Dan grada Zagreba, 31. svibnja, već tradicionalno će se u Staroj gradskoj vijećnici održati svečanost dodjele javnih priznanja Grada Zagreba, na kojoj će gradonačelnik Tomislav Tomašević uručiti Nagrade Grada Zagreba zaslužnim pojedincima i institucijama.