28-GODIŠNJI ZLOČINAC S MARJANA

Obitelj znala da je ubojica, ali ga nisu prijavili!

03.10.2012 u 13:55

Bionic
Reading

Ubojica 31-godišnje Meksikanke Selene Margarit Graciano Macedo je 28-godišnji Splićanin koji je mladu turistkinju ubio kuhinjskim nožem na splitskom Marjanu - tvrdi splitska policija koja je danas uhitila osumnjičenika

Ubojica je, tvrde u policiji, 28-godišnji hrvatski državljanin koji je ubijenoj Meksikanki vezao ruke i usta samoljepljivom trakom. Tijelo je položio na skrovitu lokaciju te ga je prekrio zemljanim slojem i granama.

Tijelo mlade žene pronađeno je djelomično razodjeveno, a policija tvrdi da ju je ubojica ubio kuhinjskim nožem kojim joj je zarezao vrat. Dio njezinih stvari zajedno s nožem i sportskim dresom NK Milan stavio je u ruksak i bacio nedaleko od mjesta događaja.

Policija ga je pronašla nakon 280 obavljenih razgovora i istrage 80 osumnjičenika. Policija i DORH sigurni su da su pronašli pravog ubojicu, no još ne znaju motiv ubojstva. Utvrdilo se da je pronađeni dres vlasništvo uhićenog 28-godišnjaka, a u policiji kažu da je čak i njegova obitelj znala da je on ubojica, no nisu ga prijavili.

Uhićeni Splićanin je nezaposlen, završio je srednju školu i radio je tek povremeno kao građevinski radnik. U policiji kažu da su u istrazi imali pomoć građana i sumnja se da je ubojicu prijavio njegov prvi susjed. Neslužbeno se doznaje da je njegovo ime Edo M. i Reksi je ime njegova psa, a ne njegov nadimak, kako se nagađalo.

Kažu da 28-godišnjak nije do sada bio kažnjavan, ali ga je policija dva puta istraživala zbog imovinskih delikata (krađa). Osumnjičenik će u poslijepodnevnim satima biti priveden istražnom sucu.