državni vrh zajedno

Obilježava se Dan Hrvatske vojske: Vijenci na Mirogoju, slavlje u HNK i postrojavanje na stadionu u Kranjčevićevoj

28.05.2021 u 07:58

Bionic
Reading

Cijeli državni vrh sudjelovat će u obilježavanju Dana Hrvatske vojske i to kroz aktivnosti koje započinju već ujutro

Obilježavanje Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 30. obljetnice ustrojavanja Zbora narodne garde započinje već ujutro polaganjem vijenaca na Mirogoju.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković obilježit će u 8 sati polažu vijence na Gradskom groblju Mirogoj, ispred spomenika "Glas hrvatske žrtve – Zid boli", zatim pred Središnjim križem u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana te na Zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata.

Sat vremena kasnije predsjednik Zoran Milanović položit će vijence i zapaliti svijeće kod spomenika „Glas hrvatske žrtve – Zid boli“, Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, grobnice prvog Predsjednika Republike Hrvatske, dr. Franje Tuđmana na Gradskom groblju Mirogoj te Zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve Domovinskog rata na Krematoriju.

Sva trojica bit će u 14,30 sati na svečanoj akademiji u Hrvatskom narodnom kazalištu, na kojoj će se pripadnicima Oružanih snaga RH uručiti odlikovanja, medalje, promaknuća, pohvale i nagrade.

Jednako tako, državni vrh će biti i na svečanom postrojavanju pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, Ministarstva unutarnjih poslova i hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata na nogometnom stadionu u Kranjčevićevoj ulici. Tamo se očekuje prigodno obraćanje Milanovića.