novi gradonačelnik

Obersnel uz građevinski šljem fotelju gradonačelnika Rijeke prepustio Filipoviću: To je drugarska primopredaja

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 07.06.2021 14:54
  • Objavljeno 07.06.2021 u 14:28
Primopredaja gradonačelnika u Rijeci između Marka Filipovića i Vojka Obersnela

Primopredaja gradonačelnika u Rijeci između Marka Filipovića i Vojka Obersnela

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Novi riječki gradonačelnik Marko Filipović (SDP) primio je u ponedjeljak gradonačelničke ovlasti od Vojka Obersnela

Obersnel je ustvrdio da se radi o drugačijoj primopredaji ovlasti nego u mnogim drugim gradovima, jer je riječ o "drugarskoj primopredaji". Rekao je da Filipoviću predaje izvješće o obavljanju izvršnih poslova i opće informacije o stanju u komunalnim društvima te druge informacije vezane uz primopredaju.

Dodao je da Filipoviću te informacije nisu do sad bile tajna jer je osam godina bio zamjenik gradonačelnika, ali i zato jer su sve dostupne na internetskim stranicama Grada Rijeke, kao, kako je ustvrdio, najtransparentnijeg grada u Hrvatskoj. Ocijenio je da nije bilo lako pripremiti primopredaju jer se ona u Rijeci nije provela 21 godinu.

Istaknuo je da želi da Rijeka ostane socijalno osjetljiv grad, s društvenom pravednošću i slobodnomislećim ljudima te je uvjeren da Filipović i njegovi suradnici to mogu ostvariti.

Novi gradonačelnik je rekao da je Obersnel aktivno zastupao socijaldemokratske vrijednosti u Rijeci i na razini Hrvatske.

  • +6
  • +3

Rijeka: Marko Filipović preuzeo dužnost od bivšeg gradonačelnika Obersnela

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

"Nastavljamo na dobrim temeljima i pred nama je realizacija programa. Usmjerit ćemo se na jačanje ritma gospodarstva, prometne povezanosti i onoga što čini život u grdu boljim, a to je sport, kultura, transparentnost i građanski odgoj", kazao je i dodao da namjerava nastaviti s uspješnim povlačenjem novaca iz EU fondova.

"Pred nama su velike investicije poput završetka nove bolnice, ceste D-403 ili marine Porto Baroš", rekao je.

Nakon potpisivanja zapisnika i primopredaji ovlasti, Obersnel je Filipoviću predao simbolične znakove gradonačelničke funkcije, ključeve zgrade gradske uprave, službenog automobila, ključeva grada koje se predaje tijekom karnevala te svoj crveni građevinski šljem s kojim je tijekom mandata obilazio sva gradilišta, uz želju da Filipović to čini još aktivnije.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!