USTAVNI SUDAC ZA TPORTAL

'O odgodi izručenja Perkovića odlučit ćemo za par dana'

23.01.2014 u 17:09

Bionic
Reading

Ustavni suci danas su se upoznali sa zahtjevom za odgodu predaje Josipa Perkovića i ustavnom tužbom njegova odvjetnika Ante Nobila, no suprotno pisanju nekih medija koji javljaju kako je Ustavni sud odgodio izručenje, nikakva odluka još nije donesena. Jedan od sudaca Ustavnog suda rekao nam je da će se potruditi donijeti odluku što prije kako se ne bi probio rok za predaju Perkovića

Dok njemački i hrvatski policajci iz međunarodnog odjela SIRENE u Zagrebu raspravljaju o načinu predaje Josipa Perkovića Njemačkoj, ustavni suci danas su dobili na uvid zahtjev odvjetnika Nobila da se predaja privremeno obustavi dok Ustavni sud ne odluči je li ona uopće ustavna.

Jedan od ustavnih sudaca u neformalnom razgovoru za tportal rekao je da su se danas tek upoznali s predmetom te da će sutra, ili do ponedjeljka, donijeti odluku hoće li privremeno zaustaviti izručenje Perkovića.


Ako odluče zaustaviti postupak predaje, tada će odlučivati o tužbi kojom odvjetnik Nobilo želi poništiti pravomoćnu presudu Vrhovnog suda o izručenju. Ustavni sud nema rokove za donošenje odluke, ali sudac s kojim smo razgovarali kaže da će se potruditi da odluka na zahtjev o privremenoj obustavi izvršenja predaje bude donesena što prije.