MILOŠEVIĆ ZA TPORTAL

'O nezaposlenosti nismo utvrdili ništa novo, ali imamo ideje'

18.02.2011 u 16:04

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade za investicije Domagoj Milošević rekao je da na sastanku predstavnika Vlade i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje o problemu nezaposlenosti nisu utvrđene nikakve nove činjenice, ali postoje ideje kako riješiti problem

Nakon jučerašnjih opravdanja u Vladi da je alarmantni broj nezaposlenih od 334.378 rezultat težnje građana da si osiguraju socijalne povlastice poput dječjeg doplatka ili
nastojanja da dobiju posao kao popisivači stanovništva, ministri čiji rad najviše ovisi o provedbi Programa gospodarskog oporavka, sastali su se s čelnicima HZZ-a u Ministarstvu gospodarstva kako bi raspravili taj gorući problem. Detaljnije informacije o činjenicama i idejama iznesenima na ovom sastanku nismo uspjeli doznati jer sudionici sastanka su izbjegli susresti se s novinarima, pa su tako mnoga pitanja ostala visjeti u zraku.

Iz ureda za odnose s javnošću Ministarstva gospodarstva novinare su obavijestili da je sastanak završen i da su sudionici istog napustili ministarstvo. Prema dostupnim informacijama, na sastanku su bili potpredsjednik Vlade Domagoj Milošević, ministar branitelja Tomislav Ivić, ministar gospodarstva Đuro Popijač i ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade za gospodarstvo Petar Čobanković te ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) Ankica Paun Jarallah sa suradnicima.

Potpredsjednik Vlade za investicije Domagoj Milošević, koji je ranije otišao sa sastanka predstavnika Vlade i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, u telefonskoj izjavi za tportal istaknuo je da na sastanku o problemu nezaposlenosti nisu utvrđene nikakve nove činjenice, ali da imaju ideje kako riješiti problem. Rekao je da rade na dokumentu prema kojem bi se to realiziralo. Milošević je rekao da će javnost biti pravodobno informirana čime će se vladajući boriti protiv nezaposlenosti kad dokument bude gotov. Nije otkrio kad bi to moglo biti. Vlada, naime, nema mnogo vremena za mozganje nad dokumentom, budući da joj tekući mandat uskoro istječe.

U priopćenju Ministarstva gospodarstva rečeno je kako će se 'intenzivirati i nastaviti sve aktivnosti iz Programa gospodarskog oporavka Vlade'. Pišu da je sastanak organiziran 'nakon što su se u medijima pojavile spekulacije da je Vlada željela prikriti broj nezaposlenih u Hrvatskoj'.