SVE RASPRODANO

Nvidia zadovoljna početnim rezultatima Shielda

12.08.2013 u 11:14

Bionic
Reading

Na tržištu se nedavno napokon pojavio 'Shield', handheld konzola bazirana na Androidu koja u isto vrijeme služi i za streamanje PC igara

Nvidia Shield mnogima je nedokučiva misterija s obzirom na ono što nudi, ali i na cijenu koja zasad nije nimalo konkurentna primjerice cijenama PlayStationa 4, pa čak i skupljeg Xbox Onea. Handheld iz Nvidije je, podsjećamo, u isto vrijeme prenosiva Android konzola namijenjena igranju igara za Android, ali i prenosiva jedinica pomoću koje svoju PC kolekciju možemo igrati bilo gdje u kući. I tu dolazimo do za mnoge ponajvećeg problema.

 

Da bi svoje PC igre mogli igrati na Shieldu morate imati fantastičnu Wi-Fi pokrivenost i neku od GTX 6XX grafičkih kartica u svojem računalu. Nakon što se uložili 300$ u konzolu i više od tisuću kuna u grafičku karticu, na kraju svoju PC kolekciju igrate na ekranu od 5 inča i s ograničenjem od 30 sličica u sekundi.

 

Posljednje dane prije izlaska Shielda obilježile su svije manje kontroverze. Nvidia je prvo odlučila smanjiti cijenu konzole za punih 50$ ('jer su obožavatelji tako tražili!'), a onda je i izlazak konzole odgođen zbog 'mehaničke greške'.

 

Shield je sada napokon vani i nailazi na vrlo dobre kritike, a iz Nvidije kažu da su zasad prodali sve proizvedene jedinice i da zbog toga kreću u pojačavanje proizvodnje. Nažalost, objavljene nisu nikakve konkretne brojke pa nam preostaje samo vjerovati Nvidiji na riječ. Uoči izlaska Shielda Nvidija je zabilježila pad vrijednosti dionica za 6,4% i pad prihoda od 19% u odnosu na prošlu godinu.