OUTSOURCANJE VLADE

Novinarka vrijeđala Opačić pa se našla pred otkazom?

09.07.2014 u 15:52

Bionic
Reading

Heleni Krmpotić, novinarki HRT-a, pozlilo je jutros nakon što je uručen zahtjev za očitovanjem u sklopu postupka otkazivanja ugovora o radu redovnim putem zbog čega je na Prisavlje pozvana Hitna pomoć

Kao razlog za zahtjevom za očitovanje, nakon kojeg može, ali i ne mora uslijediti otkaz, na Prisavlju navode niz propusta koje je Krmpotić imala u posljednje vrijeme, ali i pritužbi koje su na nju imali. Upitani koji su to propusti i prigovori, navode prilog o Tamari Laptoš, ravnateljici USKOK-a, koju je Krmpotić u prilogu nazvala idealnom za tu poziciju 'jer nije udana i nema djece', nadalje navode slučaj s Facebooka na kojem je svojedobno napisala 'Da smo država, Milanović i Josipović bili bi spaljeni na lomači'.

Upitan ima li zahtjev za očitovanjem veze s intervencijom iz Ministarstva mladih i socijalne politike, koje se na nju Goranu Radmanu, glavnom ravnatelju HRT-a, požalilo 24. lipnja nakon press konferencije u hotelu Internacional održane 20. lipnja, na HRT-u nas upućuju da odgovor na to pitanje potražimo u ministarstvu koje vodi Milanka Opačić?!

U navedenom ministarstvu ne negiraju da su na Prisavlje uputili dopis u kojem se žale na Krmpotić. Razlozi za to kažu bio je niz uvredljivih izjava koje je Krmpotić kao novinarka na zadatku izgovorila na račun Vlade i nekih ministara. Usto dodaju da je Krmpotić 'imala 'kočijaški' monolog i niz sočnih prostota koje ni papir ne može podnijeti' te izrazi poput 'neće oni još dugo' i 'bit će outsoursani'. Zbog svega, kažu u ministarstvu, odlučili su upozoriti HTV jer mu takvo ponašanje nimalo ne služi na čast.

Što o svemu kaže Krmpotić, nismo uspjeli doznati, jer, kako nam je rekla, bez dozvole kuće ne smije istupati u javnosti. Stvar će po svoj prilici završiti i na sudu, jer je Krmpotić angažirala odvjetnika.