druga po redu

Novinar tportala nagrađen aktivističkom nagradom 'Zlatni k....c'

16.09.2020 u 09:38

Bionic
Reading

Damir Petranović, novinar tportala, dobitnik je nagrade aktivističke grupe Dnevna doza splitskog nereda pod nazivom 'Zlatni k...c'

'Zlatni k...c' namijenjen je splitskim novinarima koji se bore za to da Split ostane uspravan, usprkos svekolikom političkom iscrpljivanju resursa, bolje reći zatiranju grada, piše Slobodna Dalmacija.

Ovogodišnji, drugi 'Zlatni k...c' dobili su Gabrijela Radanović, novinarka Slobodne Dalmacije, Živana Šušak Živković, novinarka Dalmatinskog portala, te Damir Petranović, novinar tportala, Nacionala i Dalmatinskog portala, a specijalni 'K...' za životno djelo dobio je dr. Dejan Kružić, nekadašnji direktor Slobodne i profesor na Ekonomskom fakultetu koji se godinama u svojstvu građanina bori na sudovima da grad ne izgubi preko 600 milijuna kuna zbog štetnih ugovora s bankama vezanim za Spaladium arenu.

Damir Petranović najprepoznatljiviji je kroz kolumnu Tjedni pregled, ali je i udarna novinarska igla u gradu, a u posljednje vrijeme otkrio je kakav se kaos krije u planiranom uređenju Istočne obale. Živana Šušak Živković specijalizirala se u otkrivanju nemoralnih priča iz Banovine, o kojima javnost inače nikad i ništa ne bi doznala, poput slučaja tri osobe na jednom pročelničkom mjestu, raskida ugovora zaposlenicima koje sud vraća na posao i mnoštva drugih. Gabrijela Radanović bavi se komunalnim apsurdima u gradu, 'pomaknula' je desetke olupina s ulica, a uporno istražuje i zapošljavanja u Javnoj ustanovi Marjan.

  • +2
Split: Dodjela nagrada 'Zlatni k...c' Izvor: Cropix / Autor: Jakov Prkic / CROPIX