REAGIRANJE DAMIRA NOVOTNYJA

Novinar Damir Petranović iznosi insinuacije i neistine o meni

22.12.2015 u 17:25

Bionic
Reading

Na kolumnu novinara Damira Petranovića pod naslovom 'Teški jadi Damira Novotnyja i ekonomskih posvuduša', objavljenu u rubrici Komentari tportala, stiglo je reagiranje Damira Novotnyja koje u cijelosti objavljujemo

'Novinar Damir Petranović, komentator tportala, je 21. prosinca 2015. objavio autorski tekst pod nazivom 'Teški jadi Damira Novotnyja i ekonomskih posvuduša'.

Autor u svom komentaru iznosi brojne insinuacije, poluinformacije i neistine koje ne samo da štete mome ugledu već i ugledu kolega ekonomista koji sudjeluju u javnoj raspravi o izlascima iz gospodarske krize. Netočne su i neprovjerene prije svega biografske činjenice koje autor iznosi, a potpuno neistinite tvrdnje o povezanosti moga članstva u jednoj parlamentarnoj političkoj stranci s poslovima poduzeća u kojima sam radio ili još uvijek radim.

Posebno su neprovjerene i neistinite tvrdnje o uzrocima poteškoća u poduzećima u kojima sam ranije radio, budući da su njihove poteškoće nastale kada sam već napustio ta poduzeća.

Jednako tako je neistinita i skandalozna tvrdnja u vezi financiranja poslovnih operacija Fikreta Abdića. Komentator je prije objavljivanja ovog autorskog članka morao, kako to pravila novinarske struke i nalažu, provjeriti činjenice prije svega u direktnoj komunikaciji sa mnom. Zbog svega ovoga ću biti prisiljen, suprotno dosadašnjem osobnom uvjerenju, zatražiti zaštitu od strane suda', navodi se u demantiju koji potpisuje Damir Novotny.