TEORIJE ZAVJERE?

Novinar CNN-a istražuje nestali malezijski avion i tvrdi: Nije otet!

04.03.2016 u 18:14

Bionic
Reading

Nestanak zrakoplova MH 370 ostaje jedna od najvećih tajni. U nedjelju će se obilježiti dvije godine od nestanka. Reporter CNN-a Richard Quest za N1 je komentirao ovu priču

Quest već dvije godine prati priču nestaloga zrakoplova. Trebaju se, kaže, istražiti novi pronađeni ostaci pronađeni kod Mozambika.

Ipak, ne vjeruje da je avion bio otet. 'Nitko nije preuzeo odgovornost za otmicu i nema dokaza za takvo što. Ne dajem nikakvu vjerodostojnost teoriji o otmici', kazao je Quest za N1 i dodao da ne vjeruje u teoriju zavjere vezanu uz priču da je nestanak povezan s vladom koja ga prikriva.

'U ovom trenutku ja i dalje vjerujem da je riječ o mehaničkom kvaru, da se dogodilo nešto što je omelo posadu da nastavi normalno letjeti', kazao je Quest. Prema njemu najizglednija je teorija koja govori da je pilot počinio samoubojstvo zbog bračnih problema, no i to su samo glasine.

Quest je komentirao i neke činjenice vezane uz nestali avion MH 370, ali i svoje viđenje poslovanja aviokompanija danas, kao i trebaju li se ljudi bojati putovanja avionom.

'Ne treba se bojati letenja. Godišnje imamo oko tri milijarde letova, a 2015. je bila najsigurnija za letenje u povijesti. Kupite karte i letite, nikad nije bolje vrijeme za to. Ovo je zlatno doba, pogotovo u Europi', zaključio je Quest.