PREMIJERSKA NADIGRAVANJA

Novinar BBC-ja narugao se svađi Milanovića i Vučića

25.09.2015 u 08:48

Bionic
Reading

Dopisnik BBC-a iz Beograda Guy De Launey objavio je blog u kojem komentira posljednje prepucavanje između hrvatskog premijera Zorana Milanovića i srpskog premijera Aleksandra Vučića

Ponašanje dvaju državnika usporedio je s ponašanjem djece na igralištu. "Na jednoj razini ovo izgleda jako blesavo, 'milo za drago' svađa koja je primjerena jedino na igralištu", napisao je u Inside Europe blogu koji je objavio BBC

'Hrvatska zaustavi promet kamionima iz Srbije, Beograd vraća istom mjerom, potom Zagreb zabrani svim vozilima sa srpskim registracijama ulazak na svoj teritorij. Srbija je Hrvatsku već tužila učiteljici - Europskoj uniji. Da u cijeloj priči postoji lopta netko bi već uvrijeđeno otišao kući s njom', piše De Launey.

Spomenuo je i kako je svečana proslava 20. obljetnice akcije Oluja kod Srba izazvala velik revolt, a Beograd je hrvatsko blokiranje granice usporedio s ustaškim režimom i nacistima. S druge strane, tvrdi, Hrvatima je dovoljno spomenuti Vukovar.

De Launey napominje i da su se odnosu u posljednjih 15 godina poboljšali, no iskazao je i zabrinutost zbog posljednjih sukoba koji bi mogli dovesti do turbulencija u regiji, 'pogotovo ako će izbor nacionalističke predsjednice pratiti i pobjeda njene stranke HDZ-a na izborima', zaključuje u blogu.