U SPLITSKOJ LUCI

Novi trajekt na liniji za Anconu

02.04.2011 u 13:38

Bionic
Reading

Kako je nedavno bilo najavljeno, u splitsku luku je uplovio novi trajekt tvrtke Blue Line International koja održava liniju između Splita i Ancone

Kako je nedavno bilo najavljeno, u splitsku luku je uplovio novi trajekt tvrtke Blue Line International koja održava liniju između Splita i Ancone.

Dvije obale Jadrana će od ponedjeljka povezivati novi brod Dalmatia. Tvrtka Blue Line International već godinama održava liniju između Splita i Ancone. Nakon što su dva rashodovana broda Ancona i Split 1700 prodana u staro željezo, na Baltiku je nabavljen i preuređen novi feribot. Na toj liniji već plovi još jedan brod tvrtke Blue Line International, najveći putnički brod na Jadranu - Regina della Pace. Novi brod Dalmatia je dug 123 metra, ima 150 putničkih kabina i kapacitet od 950 putnika, 273 automobila i 26 kamiona.

Novost na feribotu je natkrivena gornja paluba, zaštićena od vjetra i kiše, a na brodu je i duty free shop, casino i diskoteka. Tvrtka je nabavila feribot u godini u kojoj se obilježava 30 godina fenomena u Međugorju i očekuje se još veći rast broja putnika. Značajan dio i postotak putnika na liniji između Splita i Ancone, osim talijanskih turista, čine upravo hodočasnici u Međugorje. Na istoj liniji se za koji dan očekuje i trajekt Marko Polo tvrtke Jadrolinija, koji je također trebao temeljiti remont nakon dobro poznate havarije na otočiću Situ na Kornatima. Na taj način će hrvatska i talijanska obala opet biti kvalitetno i svakodnevno povezane.