POLICIJA I GSS PRETRAŽUJU JEZERO

Novi trag o nestanku Antonije Bilić?

30.11.2011 u 11:59

Bionic
Reading

Kod akumulacijskog jezera u Bilišanima ispod zaseoka Paravinje policija i GSS od jutros pretražuju teren

Kod akumulacijskog jezera u Bilišanima ispod zaseoka Paravinje policija i GSS od jutros pretražuju teren. Iz zadarske nam je policije potvrđeno da se pretraga terena dovodi u vezu s nestankom Antonije Bilić, 17-godišnjakinje koja posljednji put viđena na čikolskom mostu 7. lipnja. Na terenu je desetak policijskih vozila i vozila GSS-a, a pretražuju kanal uz akumulacijsko jezero koji su prije nekoliko mjeseci već pretraživali.

Na terenu je i krim-policija, a u pretrazi sudjeluju šibenski i zadarski plavci. Vidljivo je da je razina akumulacijskog jezera osjetno niža. Iz policije ne žele odati više informacija pa se ne zna je li Dragan Paravinja, koji je optužen za teško ubojstvo i pokušaj silovanja i koji se u šibenskom zatvoru nalazi od 22. srpnja, možda policiji nešto rekao.

Dragan Paravinja je u BiH, nakon što je uhićen, policiji prvo priznao da je ubio Antoniju Bilić, a potom je to porekao. Glasnogovornica PU šibenske Marica Kosor potvrdila je da teren pretražuju i GSS-ovci s dva psa, te da će se pretraga raditi i kanuima u kanalima uz jezero.


Za obitelj nema pravde dok ne pronađu Antoniju

Protiv Paravinje je prije deset dana podignuta optužnica za teško ubojstvo Antonije Bilić i za pokušaj silovanja autostopistice (25) na području Omiša 28. lipnja 2010. Paravinja, koji je zbog silovanja osuđen na višegodišnje zatvorske kazne u Srbiji, a nakon uhićenja i u Bosni i Hercegovini, sklonište od zatvora pronašao je prije šest godina u Hrvatskoj. Iako se znalo da je zbog toga i pobjegao u Hrvatsku, policiji su trebali dani kako bi zaključila da bi on mogao imati veze s nestankom maloljetne Antonije Bilić.

Antonijina obitelj i dalje se nada najboljem i predbacuje policiji. 'Neće nas zadovoljiti sudski porces koji je pred nama sve dok se Antonija ne pronađe, objavila je Antonijina sestra Ana Bilić na Facebooku i dodala da se obitelj Bilić ne može i neće zadovoljiti optužnicom budući da Antonija, a niti jedan jedini predmet koji pripada Antoniji nije pronađen.

Za obitelj Bilić ništa se nije pomaklo s mrtve točke od 07.06.2011. Dok Ministarstvo unutarnjih poslova ne pronađe Antoniju, obitelj Bilić neće dobiti nikakvu satisfakciju budućim sudskim procesom koji je pred nama', objasnila je sestra nestale djevojke.