NA METI ISTRAŽITELJA

Novi sumnjivac za otmicu Maddie McCann

22.05.2009 u 12:52

Bionic
Reading

Odbjegli britanski pedofil, bivši vojnik Raymond Hewlett (64) novi je sumnjivac u istrazi nestanka Madeleine McCann. On je u vrijeme Maddieina nestanka u svibnju 2007. živio u mjestu sat vremena vožnje udaljenom od portugalskog ljetovališta Praia da Luz uodakle je djevojčica oteta.

Hewlett, kojeg detektivi opisuju kao pokvarenog i opasnog za djecu, ima debeli dosje koji seže još u rane sedamdesete, prepun prijava za seksualno napastovanje djevojčica i traži ga policija u Velikoj Britaniji i Irskoj. Iz Portugala je pobjegao ubrzo nakon Maddieina nestanka.

Djevojčice je mamio iz kombija, lagao im da je policajac, čak se i znao sprijateljiti s cijelim obiteljima kako bi došao do njihove djece. Istražitelji koji rade za Kate i Gerryja McCanna stigli su u Njemačku kako bi razgovarali s Hewlettom koji se tamo liječi od raka prenosi večernji.hr.

Izvori bliski istrazi govore da im je rečeno kako je novi sumnjivac razgovarao s prijateljima o Maddie na način da su posumnjali da je on umiješan ili da zna što se dogodilo trogodišnjoj djevojčici.

Početkom mjeseca Maddieini roditelji obilježili su dvije godine od njezina nestanka i nikada nisu odustali od potrage za kćeri. Nadaju se da je živa i da će je pronaći.