BIJELI TJEDAN

Novi snijeg u srijedu, još više u petak

03.12.2012 u 11:55

Bionic
Reading

Prvi ovogodišnji ozbiljniji snijeg već je prekrio dobar dio Hrvatske, osobito njegove gorske dijelove, no do kraja tjedna napadat će ga još, najavljuju prognostičari

Do sada ga je uobičajeno najviše palo u Lici i Gorskom kotaru - u Begovom Razdolju izmjerena su čak 63 cm, a u Čabru 26. No ima ga i na Sljemenu 25 cm, u Daruvaru 5, u Kutini i Bednji po 2, a u Sisku i Osijeku po 1 cm.

U Zagrebu bi u noći s utorka na srijedu moglo pasti oko pet centimetara. No moguće je da će se uglavnom zadržati na Medvednici i u Samoborskom gorju jer je Zagreb topliji od okolnih mjesta zbog mikroklime uzrokovane grijanjem. U utorak i srijedu u Lici i Gorskom kotaru moglo bi pasti novih 15 do 20 cm snijega.

U srijedu će fronta proći pa će doći do razbijanja naoblake. No već u petak navečer stiže nam nova fronta sa zapada s kojom bi moglo moglo biti i obilnijeg snijega od ovoga. Na Jadranu će biti obilnijih kiša i grmljavinskog nevremena, a u unutrašnjosti snijega. Sada nam fronte uglavnom stižu sa Sredozemlja pa najviše zahvaćaju Jadran, Gorski kotar, Liku i Dalmatinsko zaleđe.