NEISPRAVNE INSTALACIJE KLUBA?

Novi Sad: Šest mrtvih u požaru diskoteke Kontrast

01.04.2012 u 08:31

Bionic
Reading

U požaru koji je izbio nešto poslije dva sata u noći na nedjelju u diskoteci Kontrast u Novom Sadu život je izgubilo šest osoba, tri mladića i tri djevojke, objavila je Radio-televizija Vojvodine

Identitet stradalih zasad nije poznat, a RTV saznaje da su imali oko 20 godina. U vrijeme izbijanja požara u diskoteci bilo oko 300 osoba.

Srbijanski ministar policije Ivica Dačić izjavio je da je požar, najvjerojatnije zbog neispravnih instalacija, izbio na bini Kontrasta poslije čega su posjetitelji u panici istrčavali iz diskoteke. Šestero gostiju koji su ostali u toaletu ugušilo se dimom. 

U urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine primljene su dvije ženske osobe, V. I (1983) i N. D. (1986) iz Novog Sada, no obje s lakšim tjelesnim ozljedama.

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić tim je povodom izjavio kako je ovo 'dan žalosti u Novom Sadu'. 

'Velika tragedija. Još su bolne rane od prošlog puta. Službe su odmah došle i djelovale. Što se moglo uraditi, uradilo se brzo', naveo je on. 

Načelnik sektora MUP-a za izvanredne situacije Predrag Marić rekao je novinarima da je inspekcija redovito kontrolirala diskoteku Kontrast, kao i ostale objekte. 

U jutarnjem dnevniku RTS-a, Marić je rekao da su tijela poginulih pronađeni u toaletu, gdje su se po svemu sudeći, zaključali u nadi da će se spasit.

Slična tragedija u Novome Sadu dogodila se i prije četiri godine kada je u kafiću Loundž, također zbog požara stradalo osam mladih osoba, a dvije su teže ozlijeđene, a u hotelu Putnik život su izgubile dvije osobe.