BRATIĆ DIREKTOR U NP KRKA

Novi nepotistički skandal premijera Milanovića

06.06.2014 u 13:30

Bionic
Reading

Boško Poljak, bratić premijera Zorana Milanovića, zaposlen je u Nacionalnom parku Krka na mjestu rukovoditelja odsjeka za tehničke poslove i održavanje, nakon što je posljednjih 23 godine proveo u mirovini

Poljak je u mirovinu je otišao uoči početka Domovinskog rata, kao pomorski oficir JNA imao je čin poručnika korvete, doznaje Večernji list. Iz svih dostupnih podataka Poljak nije sudjelovao u Domovinskom ratu.

U kolovozu 2013., NP Krka objavio je javni natječaj za rukovoditelja tehničkih poslova, radno mjesto koje praktično odgovara opisu poslova tehničkog direktora Nacionalnog parka.


Natječaj je raspisao novi ravnatelj Tonči Restović, ugledni član šibenskog gradskog odbora SDP-a, a po mnogima jedan od najutjecajnijih esdepeovaca u Šibeniku.

Podsjetimo, premijera Milanovića Slavko Linić optužio je za nepotizam, i to zbog poslova njegova brata Krešimira Milanovića. On je navodno koristio bratovo ime kako bi preko Porezne uprave ostvario određene pogodnosti. Uz to se spominje i kredit HBOR-a za otvaranje autopraonice koji je 2012. dobila tvrtka u kojoj je tadašnja supruga Krešimira Milanovića bila suvlasnica.

Priču je komentirao i ministar Uprave Arsen Bauk. 'Hrvatska ima jedan od najstrožijih zakona o sukobu interesa u Europi i ima neoviosno povjerenstvo koje je u svom radu dokazalo. Imali smo nekoliko priča već koje nisu bile priče tako da u mom poznavanju zakona i tog slučaja ne znam u kojem bi to smisliu bio sukob interesa', rekao je Bauk.

Više pročitajte ovdje