crne brojke

Novi dnevni rekord u Srbiji - 2.412 zaraženih koronavirusom

04.11.2020 u 17:08

Bionic
Reading

Srbija je u srijedu prijavila još šest smrtnih slučajeva povezanih s covidom 19, te je zabilježila novi dnevni rekord po broju novozaraženih od početka epidemije - 2.412 pozitivnih uzoraka među 12.617 testiranih za posljednja 24 sata. Po broju zaraženih koronavirusom, situacija u Srbiji se, u odnosu na ostale europske zemlje, najbrže pogoršava, izjavio je danas direktor Ureda Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) u Srbiji dr Marijan Ivanuša.

On je, kako prenosi RTS, istaknuo da treba razmišljati o uvođenju novih mjera, te napomenuo da su mjere koje su na snazi "dobre, ali da očigledno ne daju rezultate koji se očekuju i žele".

"Puno ima razloga za to. Određeni broj ljudi postojeće mjere ne poštuje kako bi trebalo. Moguće je i da se virus proširio toliko da postojeće mjere nisu dovoljne pa treba razmišljati o dodatnim mjerama", sugerirao je dužnosnik WHO.

Najveće žarište virusa i dalje je u Beogradu, a epidemiolog i član Kriznog stožera dr. Predrag Kon situaciju je ocijenio kao "nepovoljnu", s tendencijom da se dodatno pogorša. 

"Ne možemo dopustiti da popunimo bolnice i nemamo gdje smjestiti ljude. Moramo smanjimo priljev. Imamo nepovoljnu situaciju u Beogradu, s tendencijom pogoršanja", rekao je Kon za RTS. 

U protekla 24 sata u Srbiji je zaraženo još 2.412 osoba, što je novi dnevni rekord po broju novozaraženih od početka epidemije 6. ožujka.

Novi rekordan broj slučajeva zaraze potvrđen je među 12.617 testiranih uzoraka u posljednja 24 sata, objavljeno je danas na službenom portalu ministarstva zdravstva.

Na bolničkom liječenju trenutno je 2.014 pacijenata, od kojih su 53 na respiratoru.

Od početka epidemije, od posljedica zaraze korona virusom u Srbiji je preminulo ukupno 850 osoba, zaraza je potvrđena kod 53.495 osoba nakon što je testirano ukupno 1.376.236 uzoraka.