problemi s koronavirusom

Vučić: Bolnice u Srbiji su sve punije, situacija je sve teža

02.11.2020 u 17:32

Bionic
Reading

U Srbiji je u posljednja 24 sata od posljedica zaraze koronavirusom umrlo sedam osoba, potvrđena su još 802 nova slučaja zaraze, a Beograd je i dalje u vrhu liste srbijanskih gradova po broju novozaraženih. Posljednjih šest dana dnevni broj novozaraženih u Srbiji bio je veći od tisuću.

Prema posljednjem epidemiološkom izvješću srbijanskog ministarstva zdravstva, u ponedjeljak do 15 sati od početka epidemije registrirano je ukupno 49.205 slučajeva covida 19, a u posljednja 24 sata testirani su uzorci 7487 osoba.

Od 6. ožujka na koronavirus u Srbiji testirano je ukupno 1.352.657 osoba, preminule su 833 oboljele osobe, a stopa smrtnosti u odnosu na broj potvrđenih zaraza je 1,69 posto.

Na covid odjelima bolnica diljem Srbije liječi se ukupno 1242 pacijenta, a 57 ih je na respiratorima i intenzivnoj njezi.

"Korona nam pravi sve veće probleme, bolnice su sve punije, situacija je sve teža", upozorio je u ponedjeljak srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, nakon tematske sjednice Vlade Srbije posvećene aktualnim "državnim pitanjima".

Vučić je pozvao građane da strogo poštivaju sve epidemiološke mjere kako se zatvaranjem ne bi ugrozila ekonomija Srbije.

On je ustvrdio da je stopa pada bruto nacionalnog dohotka (BDP) Srbije u trećem kvartalu "trenutno najbolji rezultat u Europi" u uvjetima korona krize.

"Imamo najmanji pad BDP-a u trećem kvartalu. Najbolji smo u Evropi. To su odlične vijesti", rekao je novinarima Vučić poslije sjednice Vlade.