TRAŽI SE NJIH DESET

Novi direktori HTZ-a ne moraju znati jezik zemlje u kojoj će raditi!?

07.05.2014 u 11:26

Bionic
Reading

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) raspisala je natječaj za devet direktora svojih predstavništava: u Milanu, Pragu, Parizu, Varšavi, Amsterdamu, Frankfurtu, Bruxellesu, Zürichu, Moskvi i New Yorku te jednog voditelja ispostave u Münchenu. Odabranim direktorima ili direktoricama HTZ će omogućiti pohađanje intenzivnog tečaja jezika, u slučaju da ne poznaju jezik zemlje u kojoj bi obavljali dužnost

U iščekivanju nasljednika ili nasljednice Meri Matešić, HTZ-om upravlja ministar turizma Darko Lorencin, koji je prije mjesec dana opovrgnuo pisanja kako će HTZ srezati broj od 18 inozemnih predstavništva na samo četiri - u Italiji, Velikoj Britaniji, Austriji i Njemačkoj.

Rezanje stranih predstavništava predložili su konzultanti iz Horwath Consultinga i španjolskog THR-a, koji su radili Strateški marketinški plan, no ministar turizma kazao je da je njihova ideja odbačena, jer su u HTZ-u zaključili kako bi angažiranje marketinških i PR-službi u državama u kojima bi ugasili predstavništva bilo skuplje od sadašnjih troškova.

Tako su, umjesto ukidanja predstavništava, u kojima je zaposleno 55 osoba (od čega je 18 direktora i jedan voditelj ispostave), odlučili osvježiti kadrove i raspisati natječaj, s obzirom na to da aktualnim direktorima mandat istječe 30. rujna.

Zanimljivo je da kandidatima nije prepreka nepoznavanje jezika zemlje u kojoj bi radili, jer će im HTZ omogućiti pohađanje intenzivnog učenja jezika te države u prvoj godini mandata. No kandidati moraju poznavati jedan svjetski jezik.

Inače, do kraja ovoga tjedna još se mogu prijaviti zainteresirani za raniji natječaj HTZ-a, za direktora Glavnog ureda. Spekuliralo se da ovaj posao priželjkuje Ivana Šoljan, bivša članica uprave HT-a, Ivana Kolar, direktorica termi Tuhelj i Davor Ižaković iz Ministarstva turizma.