ČAČIĆ POTVRĐUJE DOJAM

Novi Dinamov test - čeka švedski pvak

01.02.2012 u 10:00

Bionic
Reading

Atlantic Cup u portugalskom Farou došao je do drugog kola u kojemu će se naći hrvatski i švedski prvak, Dinamo i Helsingborg. Dvoboj, uz izravan prijenos na Arenasportu počinje u 18 sati

Dinamo je turnir otvorio pobjedom nad danskim viceprvakom Odenseom, a osim rezultata 3:1 pozornost se usmjerila na brz protok lopte i lijepu igru kakvu je i najavljivao novi trener Ante Čačić. Strateg je igračima poručio da će upravo u Farou 'dijeliti' majice prvotimaca, i Sylvestr i Tomečak su odličnim nastupima najavili kandidaturu za zapaženu proljetnu minutažu.

Slijedi Helsingborg. Matični klub legendarnog Henrika Larssona (ima umirovljen dres sa brojem 17), nedavno je proslavio sedmi naslov švedskih prvaka i čeka pokušaj proboja u Ligu prvaka. Posljednji švedski prvak, Malmö, zapeo je upravo na Dinamu.

Trener Helsingborga, bivši reprezentativni stoper Conny Karlsson, raspolaže s ujednačenim sastavom koji je u odnosu na prošlu sezonu doživio velike promjene. Otišlo je i došlo po 15-ak igrača, a na tržišnom 'kolodvoru' Šveđani su zaradili desetak milijuna eura u mjesec dana.

Najvrjedniji igrači su vratar Hansson i veznjak Mahlangu, koji su veća nastupali za Švedsku i JAR. Tu je i Nizozemac Bouaouzan koji je u Maksimiru igrao u dresu NEC-a. Šveđani su u prvom nastupu u Farou poraženi od poljske Wisle sa 2:0 i žele li plasman u finale protiv objektivno boljeg Dinama nemaju prostora za manevar. Morat će tražiti pobjedu i ponovno otvoriti mogućnost Čačićevim trupama da lakše kombiniraju pred suparničim vratima.

Osim ovog dvoboja Dinamo ima osiguran još jedan dvoboj u Portugalu, u nedejlju u 18 sati protiv danskog Midtyllanda, nakon čega će se znati hoće li izboriti i nastup u finalu.