1,5 milijuna kuna

Novi digitalni radiološki uređaj uskoro u splitskom KBC-u

12.04.2019 u 13:26

Bionic
Reading

Splitska bolnica uskoro će dobiti novi digitalni radiološki uređaj vrijedan oko 1,5 milijuna kuna, a za njegovu je nabavku u petak potpisao zamjenik ravnatelja KBC Split i predstojnik Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju Krešimir Dolić

'To je još jedan veliki dan za našu bolnicu jer potpisivanjem ugovora nastavljamo obnavljati radiološku opremu s obzirom da još uvijek radimo na aparaturi koja je starija od 30 godina. Novi uređaji će nam omogućiti kvalitetniji rad, a pacijentima dostupnije pretrage i sigurnije izvođenje pretraga jer nova aparatura manje zrači', rekao je Dolić nakon potpisivanja ugovora s tvrtkom Iceberg International Trading.

Koordinatorica projekta Biljana Berda je objasnila kako je ugovor potpisan u sklopu realizacije projekta 'Unaprjeđenje sustava dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija KBC Split' čija ukupna vrijednost iznosi 50 milijuna kuna.

U nastavku, kako najavljuje, očekuju opremanje bolnice ultrazvučnim uređajima, kolonoskopom, gastroskopom, suvremenim bolničkim ležajevima za onkologiju, ali i raznim drugim namještajem. Bolnica bi iz tih novčanih sredstava uskoro trebala dobiti i veliki aparat za ultrazvučno razbijanje kamenaca, oftalmološku, pedijatrijsku i ginekološku opremu.

'Imamo sve skupa 21 grupu predmeta nabave koja je u visokoj fazi pripreme za potpisivanje ugovora, a vrijednost tih ugovora je 24 milijuna kuna. Naša služba za investicije i razvoj sada priprema uređenje Centralnog-operacijskog bloka i Centralne sterilizacije koji će koštati više od 20 milijuna kuna. Sve se odvija u programskom razdoblju Konkurentnost i kohezija koje traje do 2020. godine', objasnila je Berda te otkrila da pripremaju nove projekte i strateški planiraju sve do u detalje, kako bi spremni dočekali novo programsko razdoblje.

Voditelj Službe za investicije i razvoj EU projekata u KBC Split Ante Sunara rekao je kako u ovoj godini i početkom 2020. planiraju opremanje Zavoda za ortopediju i traumatologiju koji je nedavno otvoren u preuređenom nekadašnjem rodilištu unutar bolnice.

'U sjevernom dijelu zavoda će se smjestiti nove četiri operacijske sale, oprema za njih se kupuje iz EU fondova, a isto tako i dio opreme za ortopediju i traumatologiju kako bi se opremila Jedinica intezivne njege. Trenutačno radimo na razradi tehničkih specifikacija za pripremu javne nabave za taj segment', izjavio je Sunara.