zanimljive poveznice

Novaković: Povjerenstvo istražuje činjenice koje se tiču Jandrokovića

04.02.2022 u 21:49

Bionic
Reading

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković izjavila je u petak da istražuju činjenice koje se tiču predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića te da su im u fokusu informacije koje već nekoliko dana izlaze u medijima

"Povjerenstvo istražuje i činjenice koje se tiču gospodina Jandrokovića i to je sve što mogu reći. Ne mogu u detalje. U fokusu nam je sve što je izašlo u medijima, istražujemo njihovu relevantnost, istinitost", kazala je Novaković za Dnevnik NoveTV.

Objavili su da Povjerenstvo istražuje poveznicu između Jandrokovića i poduzetnika Vedrana Gajskog. Jandroković je prije potvrdio da mu se Gajski obratio jer je Državnim nekretninama plaćao najam a lokal nije spojen na struju, te da se zatim obratio tadašnjem državnom tajniku koji je upravljao državnom imovinom Krunoslavu Katičiću i upoznao ga s tom problematikom.

Povjerenstvo također istražuje imali što sporno i u slučaj predstojnika Ureda predsjednika Vlade Zvonimira Frke Petešića.

NovaTV objavila je da je Vanja Bilić, pomoćnik ministra pravosuđa Orsata Miljenića za vrijeme mandata Vlade Zorana Milanovića imao višegodišnje prebivalište u Zagrebu, a istovremeno koristio i državni stan.

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković večeras je gostovala u u dnevniku N1 televizije te je naglasila da se u slučaju ministra obrane Marija Banožića bliže kraju utvrđivanja činjenica.

"Što se tiče Zvonimira Frke-Petešića, tu smo u fazi prikupljanja činjenica i nakon toga trebamo na radnom sastanku odlučiti što dalje", rekla je Novaković.

"Povjerenstvo ispituje i dužnosnika Gordana Jandrokovića, okolnosti koje su izašle u medijima. Radi se o prijateljskom odnosu, ali to tek trebamo utvrditi. To je predmet s kojim smo u ovom trenu u fazi ispitivanja i utrvđivanja činjenica. Što se tiče Krunoslava Katičića, nismo još otvarali niti utvrđivali činjenice, zasad se ne vidi odnos koji bi se trebao ispitivati", kazala je Novaković.