PREDIZBORNA PREPUCAVANJA

Nova runda Milinovića i Ostojića o gospićkoj bolnici

08.09.2011 u 19:49

Bionic
Reading

Saborski zastupnik SDP-a Rajko Ostojić kazao je danas na konferenciji za novinare u Gospiću da nikada nije rekao kako bolnicu u Gospiću treba ukinuti, tvrdeći da svaki građanin ima pravo na istu vrstu zdravstvene zaštite.

'Nikada to nisam rekao. Naprotiv kada SDP preuzme vlast, bolnicu u Gospiću ćemo oživjeti jer to je srce Hrvatske kao i bolnicu u Kninu gdje sam u ratu bio liječnik' kazao je Ostojić. Po njegovim riječima sada se u toj bolnici liječi svaki treći pacijent ili 30 posto pacijenata iz Ličko-senjske županije, a naš je plan da se iduće četri godine 50 posto pacijenata liječi u toj bolnici, a do 2020. godine i 70 posto

To ćemo postići ulaganjem u zdravstvene kadrove-medicinske sestre i liječnike, kazao je uz ostalo Rajko Ostojić

Sat vremena kasnije, ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović u prostorima Županijskog HDZ-a u Gospiću održao je konferenciju za novinare na kojoj su bili i gradonačelnici i načelnici općina s područja županije kako bi sa očitovali o izjavama Rajka Ostojića oko pružanja zdravstvenih usluga u gospićkoj bolnici.

Milinović je kazao kako su 'građani županije od Ostojića očekivali da im se ispriča nakon niza izjava da bolnicu u Gospiću treba ugasiti i da toj bolnici ne treba magnetska rezonanca, a umjesto isprike danas su dobili demagogiju i nove laži'.

'Zahvaljujući ulaganjima u opremu danas se u gospićkoj bolnici liječi 70 posto pacijenata iz Ličko-senjske županije, a čak 30 posto ih dolazi na liječenje iz drugih županija', tvrdi Milinović.

'To nije bilo dok je SDP vladao zdravstvenim sustavom', rekao je Milinović te iskazao žaljenje što kandidat SDP za ministra zdravstva nije obišao gospićku bolnicu pa bi se jednog dana ispričao građanima.