od direktora u facebooku do domaćeg lobista

Nova razina transparentnosti: Doznajte s kim se sve sastaje hrvatska veleposlanica u Bruxellesu

13.02.2020 u 10:48

Bionic
Reading

Hrvatsko veleposlanstvo u Bruxellesu, tj. stalno predstavništvo Republike Hrvatske pri Europskoj uniji, transparentnost je dignulo na novu razinu. Na svojim web stranicama objavljuju s kim se i kada sastaju, bilo da je riječ o lobistima, bilo direktorima globalnih kompanija

'Stalno predstavništvo Republike Hrvatske pri Europskoj uniji, u cilju transparentnosti, objavljuje informacije o sastancima stalne predstavnice, veleposlanice Irene Andrassy i zamjenika stalne predstavnice, veleposlanika Gorana Štefanića s predstavnicima interesnih skupina. Objavljivat će se informacije o datumu sastanka, nazivu svake organizacije ili grupe te imena osoba koje su se sastale', objasnili su na svojoj stranici.

Na poveznici 'sastanci' otvara se kompletan popis zajedno s datumima, osoba s kojima su se Andrassy i Štefanić sastali i to od listopada prošle godine do 6. veljače ove godine, javio je Jutarnji list.

Tako možemo doznati da se ovaj dvojac na čelu hrvatskog predstavništva pri EU u siječnju dva puta sastao s hrvatski lobistom U Bruxellesu Natkom Vlahovićem.

Andrassy i njezin zamjenik Štefanić su se od kraja listopada sastali s doista širokom lepezom predstavnika tvrtki i organizacija - od predstavnika Microsofta, Konfederacije europskih sindikata i izdavača novina do predstavnika organizacija za ljudska prava. Primili su i direktora Facebooka za Europu, potom i predstavnika Britanske trgovinske komore, Zaklade Konrad Adenauer, Konferencije europskih crkava, udruge ženskih političkih vođa i lobistica, Šefica Stalnog predstavništva navela je među sastancima i nastupe u kojima je predstavljala prioritete hrvatskog predsjedanja Europskom unijom.

Popis sastanaka možete pogledati ovdje.