IZGUBLJENI U PRIJEVODU

'Riješite se lošeg engleskog': Biser hrvatske veleposlanice u Bruxellesu završio na reklami za školu stranih jezika

06.02.2020 u 15:03

Bionic
Reading

Zagrebom su osvanuli jumbo plakati kojima se reklamira jedna škola za strane jezike, a za to su iskoristili nespretnu izjavu veleposlanice RH pri EU Irene Andrassy

Hrvatska veleposlanica pri EU Irena Andrassy koja je vodila zadnji sastanak Europske Unije i izaslanika Velike Britanije nekim je slučajem na kraju britanskom veleposlaniku pri EU Timu Barrowu rekla nešto što sigurno nije željela.

  • +6
Sarkastičan plakat o (ne)poznavanju engleskog jezika hrvatske veleposlanice pri EU Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Hvala vam, zbogom i dobro da smo vas se riješili', rekla je veleposlanica RH pri EU Irena Andrassy.

Škola stranih jezika Američki institut na svojoj je stranici Facebooka objavila fotografiju jumbo plakata koji stoji na aveniji Većeslava Holjevca u Zagrebu . Na divovskoj slici je Boris Johnson popraćen citatom Irene Andrassy 'Dobro da smo vas se riješili', a ispod toga 'Riješite se lošeg engleskog'.

Čak se i sama Irena Andrassy našalila na svoj račun na Twitteru gdje je napisala da Britanci i Hrvati dijele smisao za humor.

Ovo nije prvi put da je Američki institut za reklamu iskoristio loš engleski poznatih osoba. 2017. također su zakupili jumbo plakat, ovoga puta reklamirajući reklamirao učenje engleskog jezika uz fotografiju Melanie Trump i tekst 'Zamisli samo koliko daleko možeš stići uz malo engleskog', no nedugo zatim su uklonjeni.