TKO SIJE STRAH?

Nova eksplozija u Zagrebu, jedna osoba ozlijeđena, na ulicama specijalci!

Bionic
Reading

Na Aleji Bologne preko puta Gospodske ulice u Zagrebu u 0.05 sati došlo je do snažne eksplozije na autobusnoj stanici. Uslijed eksplozije jedna je osoba ozlijeđena. Policija je službeno potvrdila da je zabilježena samo jedna detonacija, a na terenu su i policajci s 'dugim cijevima', vatrogasci te ekipa za očevid koja je reflektorima osvijetlila mjesto događaja.

Prevezena je na hitnu pomoć i trenutno je izvan životne opasnosti, izvijestili su u 3 sata iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Sve su žurne službe na terenu, a u tijeku je očevid. Za informacije da se radilo o više detonacija kažu da nisu službene.

Iz policije su pak za Večernji list ranije potvrdili da je bilo 'više od jedne detonacije'. Mjerodavne službe i policija uputile su svoje ekipe na teren i još uvijek se ne zna o kakvim je eksplozijama riječ, kao niti što ih je uzrokovalo. Na ulice su izašli policajci naoružani 'dugim cijevima'.

Službenica sa Glavnog željezničkog kolodvora u Zagrebu demantirala je informaciju koja se proširila da je eksplozivna naprava eksplodirala na tom mjestu. Detonacija se osjetila i na Kajzerici čak i u Folnegovićevom naselju. Druga detonacija se čula na području Jankomira i Stenjevca oko 1.10 sati.

'Pukla je oko 0,06 sati, a jednom čovjeku je od detonacije pao stup na glavu. Policija oko 0.25 sati počela vikati 'svi se maknite 400 metara', kaže očevidac koji živi 50-tak metara od mjesta eksplozije. Javlja da je zatvorena Gospodska ulica i Aleja Bolonje. Dodaje da je druga naprava eksplodirala oko 1,15 sati.

Reporteri Jutarnjeg lista razgovarali su s nekim građanima koji su čuli eksploziju u Stenjevcu. 'Isprepadala sam se. Čula sam dvije eksplozije. Prva se užasno jako čula', rekla je Maja, koja živi u Stenjevcu, navodi Jutarnji. Davor, koji nedaleko od mjesta događaja, nije čuo dvije eksplozije, već samo jednu.

Podsetimo, još traje istraga o eksploziji koja se dogodila prije dva dana na željezničkoj pruzi u Podsusedu. Ni nakon obavljenog očevida policija ne otkriva previše detalja. Poznato je samo da ju je uzrokovalo eksplozivno sredstvo postavljeno pokraj pruge. U rasvjetljavanje slučaja uključene su i obavještajne službe, a događaj zasad ne može biti nazvan terorističkim činom.

Zatvorena pruga između kolodvora Zaprešić i Zapadnog kolodvora

U zapadnom dijelu grada Zagreba policija je iz sigurnosnih razloga i očevida zbog eksplozije u Aleji Bologne od 0,36 sati zatvorila promet na dionici pruge između kolodvora Zaprešić i Zagreb Zapadni kolodvor, izvijestile su jutros Hrvatske željeznice (HŽ).

Putnike na relaciji Zaprešić - Savski Marof odnosno Harmica prevozi jedna dizelmotorna garnitura. Uz to na toj relaciji organiziran je i zamjenski prijevoz autobusima, no zbog nedostatnog broja autobusa HŽ Putnički prijevoz moli putnike da se koriste i javnim gradskim prijevozom te osobnim automobilima kako bi na vrijeme došli do odredišta.

Putnici iz smjera Varaždina odnosno Zaboka dolaze dizelmotornim ili klasičnim vlakom do kolodvora Zaprešić odakle se autobusima prevoze do zagrebačkog Glavnog kolodvora. HŽ moli putnike iz tog smjera da također koriste javni gradski prijevoz.

Putnici koji idu u smjeru Varaždina odnosno Zaboka prevoze se autobusima s Glavnog kolodvora do kolodvora Zaprešić te dalje dizemotornim ili klasičnim vlakom prema Zaboku, odnosno Varaždinu. Mole se putnici iz tog smjera da također koriste javni gradski prijevoz.

Zbog izvanredne situacije HŽ putnike moli za razumijevanje i ispričava se zbog kašnjenja.

Posebna regulacija prometa zbog očevida u Aleji Bologne

Zbog očevida na mjestu noćašnje eksplozije u Aleji Bologne policija je uvela posebnu regulaciju prometa u tom dijelu Zagreba.

Promet za sva vozila Alejom grada Bologne u oba smjera bio je zatvoren u ponoć i 20 minuta i to na raskrižju Aleje Grada Bologne i Ulice Medpotoki, na raskrižju Aleje grada Bologne i Ulice majke Terezije, te promet Gospodskom ulicom sjevernije od raskrižja sa Alejom grada Bologne. Oko 8.40 sati Aleja Bologne opet je prohodna u oba smjera.

Uskoro opširnije.