NENAJAVLJENO IZBACIVANJE NA ULICU

Nova deložacija Frlanovih, Živi zid opet u akciji

16.04.2013 u 09:20

Bionic
Reading

U zagrebačkom naselju Rudeš u tijeku je deložacija mnogočlane obitelji Frlan, na mjestu događaja je policija, kuća je blokirana, a aktivisti udruge Živi zid kažu da obitelj nije bila obaviještena da će nova deložacija biti danas

Zagrebačka policija potvrdila je Hini da policija na tom mjestu priža asistenciju. Jutros oko šest sati policija je blokirala prilaz i ušla u kuću u Aninoj ulici, javio je Damir Crnačić iz udruge Živi zid, čijih je desetak aktivista na mjestu događaja. Kroz barikade propustili su samo kamion za selidbu, dodaje.

Crnačić kaže da je jutros s puta stiglo dvoje članova obitelji ali ih policija ne pušta u kuću. Također prenosi tvrdnju obitelji da nisu obaviješteni da će danas biti deložacija. Tamo nije niti odvjetnik koji je, prema iformacijama koje Crnačić ima, na putu.

Udruga Živi zid je zajedno sa susjedima i prijateljima Frlanovih prosvjedovala pred kućom prilikom prošlog pokušaja deložacije 28. veljače. Deložacija je tada bila odgođena zbog zdravstvenog stanja dvoje članova obitelji.


U kući žive supružnici Frlan, njihovo dvoje djece, baka, nećakinja i šogor te njihovo dijete. Obitelj Frlan je 1995. u Zagrebačkoj banci podigla kredit od 193 tisuće njemačkih maraka, odnosno oko 85 tisuća eura. Banci su tada uplatili i depozit od 64 tisuće maraka, a do danas su, tvrde, otplatili čak 169 tisuća eura. No, zbog neredovite otplate kredita banka je prodala kuću, a obitelj kaže da su za to doznali tek nakon tri mjeseca.

Obitelj je, kako su tih dana objavili mediji, pokrenula ukupno šest postupaka, između ostalog i protiv odvjetnika koji ih je u to vrijeme zastupao. Obitelj tvrdi da je on u dogovoru s bankom "iza njihovih leđa" prodao kuću zbog čega su sve prijavili i USKOK-u.